RAISIO. Sata kohtaamista -näyttelykiertue esittelee satavuotiaan Suomen moninaisuutta yhteisötaiteen keinoin Raision kaupungintalon toisessa kerroksessa 31. elokuuta – 17. syyskuuta.

Turun seudun kuntien kulttuuritoimijoiden Oikeesti jotakin -verkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteinen Sata kohtaamista –yhteisötaideprojekti alkoi vuonna 2016.  Projektin aikana taiteilijat ja kuntalaiset kohtasivat muun muassa nuorisotaloilla, tansseissa, vanhainkodeissa, saaristossa, kirjastoissa, torilla ja uimahallissa. Mukaan liittyi niin ikäihmisiä, suunnistajia, matkailuoppaita, vankeja, suomen- ja ruotsinkielisiä, lähiöiden asukkaita, kyläyhdistyksiä, koululaisia kuin kuorolaisiakin.

Yhteistyö taiteilijoiden ja kuntalaisten kanssa synnytti viisi mittavaa teosta: This is me, Kohtaamisten kartta, Lähiösinfonia, Kuulumiset ja Sata suuta, sata korvaa. Teokset käsittelivät muun muassa ihmisten kokoisia uutisia, ystävyyttä, koulukiusaamista, lähihistorian merkittäviä tapahtumia ja kotikuntien tärkeitä paikkoja sarjakuvan, tanssin, nukketeatterin ja musiikin kautta.

Projekti huipentuu Turun seudun kuntia kiertävään näyttelyyn, joka esittelee matkan varrella koettuja yhteisiä hetkiä ja kohtaamisissa heränneitä ajatuksia. Näyttely on lähtenyt kiertueelle toukokuussa Naantalista ja päättyy vuoden lopussa Auraan.

Sata kohtaamista -näyttely ei esittele taideteoksia perinteisessä mielessä vaan niitä yhteisiä hetkiä ja ajatuksia, kokemuksia ja havaintoja, joita kaikille osapuolille matkan varrella kertyi.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan arkisin kaupungintalon aukioloaikoina.