Raisioaquan Benella lanseerattiin itänaapuriin Moskovan jättimäisillä ruokamessuilla 

Kuvassa Benellasta tehty annos. Kuva: Raisioaqua.

Raisioaqua solmi Benellan tuotantosopimuksen venäläisen kalankasvattamon Kalarannan kanssa keväällä 2017. Laatokan rannalla sijaitseva Kalaranta alkaa kasvattaa Benella-kalaa Venäjän markkinoille. Raisioaqua julkisti sopimuksen tiistaina Moskovassa WorldFood-suurmessuilla.

RAISIO. Raisioaqua solmi keväällä 2017 Benellan tuotantosopimuksenvenäläisen kalankasvattamon Kalarannan kanssa. Nyt Benella-brändikin lanseerataan Venäjälle. Lanseerauksen julkistaminen tehtiin tiistaina 12. syyskuuta Moskovassa Venäjän suurimmassa ja perinteikkäimmässä ruoka-alan tapahtumassa, WorldFood-messuilla.

Vuonna 2003 perustettu Kalaranta on yksi Karjalan suurimmista ruokakalan tuottajista. Kyseessä on ensimmäinen Benella-kasvattamo Suomen ulkopuolella. Sen kokonaistuotanto on noin 2500 tonnia vuodessa.

– Ulkomaalaisen kasvattamon saaminen on meille iso askel. Kalarannan kasvattamot sijaitsevat valtavan Laatokan puhtaimmissa vesissä. Heidän laitoksensa on yksi Venäjän moderneimmista. Yritykseen kuuluu myös yksi suurimmista venäläisistä poikastuotantolaitoksista. Laitoksen tilat mahdollistavat jopa 17 miljoonan kalanpoikasen tuottamisen vuodessa. Kalaranta panostaa nimenomaan huippulaatuun, jota Benella tietysti on, Raisioaquan liiketoimintajohtaja Tomi Kantola iloitsee.

Benella-kalat kasvatetaan Raisioaquan rehuinnovaatiolla Baltic Blendillä, joka valmistetaan Itämerestä saatavista raaka-aineista. Baltic Blend -rehu vähentää Itämeren fosfori- ja typpikuormaa. Laatokka puolestaan laskee Itämereen. Opti-ruokintakonseptilla varmistetaan kalojen terveellisten EPA- ja DHA-rasvahappojen oikea määrä.

Kansainvälistymisellä on tärkeä rooli Raisioaquan toimintastrategiassa. Siksi venäläisen kasvattamon löytäminen on iso asia Benella-brändille. Raisioaqua on tehnyt jo vuodesta 1989 yhteistyötä venäläisten kalankasvatusyritysten kanssa ja on Venäjällä markkinajohtaja kirjolohirehuissa. 

– Venäjä on monella tapaa luonnollinen suunta Benellalle. Maa on Suomen naapurissa, sen markkina on valtava ja kala on keskeinen osa täkäläistä ruokakulttuuria, WorldFood-messuilla vieraileva Kantola luettelee.

Kalankasvatus on maailman nopeimmin kasvava ruoantuotannon muoto. Venäjän lisäksi Raisioaqualla on kansainvälistä toimintaa Ruotsissa, Baltiassa ja Kauko-Aasiassa.