Koripallon kuntosarja kasvattaa suosiotaan

Naisten kuntosarjassa ottavat yhteen muiden muassa Lieto-Koris SHT ja Kaarinan Ura Basketin Ä-tytöt.
KORIPALLO. Naisten kuntokoriksen suosio vain voimistuu. Suomen Koripalloliiton läntisen alueen kuntosarjassa pelaa tällä kaudella peräti kymmenen joukkuetta. Kaksi vuotta sitten perustettu sarja innosti ensimmäisellä kaudella mukaan neljä joukkuetta ja viime kaudella kuusi.
– Liitossa epäiltiin aluksi, onko sarjalle kysyntää, mutta huima kasvu osoittaa, että kyllä on. Ensi syksynä joukkueita on ehkä tulossa jopa lisää, kertoo sarjavastaava Serena Granström.
Naisten kuntosarjassa pelaavat Lieto-Koris, Kaarinan Ura Basket, Turun Riento, Porin BC Sisu, Tampereen Pyrintö, Salon Vilpas, Sastamalan Sudet ja Loimaan Korikonkarit. Lieto-Koris ja Pyrintö saavat jalkeille kaksi joukkuetta. Uusina seuroina mukaan lähtevät Sastamalan Sudet ja Loimaan Korikonkarit.
– Kaiken kaikkiaan sarjassa pelataan tällä kaudella 90 ottelua. Sarjaohjelmassa on ollut enemmän järjesteltävää kuin aikaisemmin, mutta on todella hienoa saada mukaan näin monta joukkuetta, Granström toteaa.
Kun jokaisessa joukkueessa on keskimäärin 18 pelaajaa, kuntosarjan voi arvioida tarjoavan pelimahdollisuuden lähes kahdelle sadalle naiselle. Kolmosdivari on heille ohjelmaltaan tai tasoltaan liian vaativa, mutta pelkät höntsäilyt seuratreeneissä eivät tarjoa samanlaista kokemusta kuin viralliset sarjaottelut.
– Ilman kuntosarjaa emme pääsisi ollenkaan pelaamaan. Useimmilla naisilla on aikaisempaa taustaa lajista, mutta mukana on myös paljon uusia harrastajia, sanoo Granström, joka aloitti koripallon kolme vuotta sitten Lieto-Koriksessa.