Hallitus esittää Kultarannan puiston kunnostamiseen 2 miljoonan euron määrärahaa

Naantalin Luonnonmaalla sijaitsevan Kultarannan puiston kunnostustyöt etenevät portaittain seuraavien vuosien aikana valtioneuvostolle asetettujen määrärahojen puitteissa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

NAANTALI. Valtioneuvoston yleisistunnossa 19. syyskuuta kasaan koputettu hallituksen esitys tasavallan presidentin kanslialle vuodelle 2018 osoitetusta määrärahasta on yhteensä 8 miljoonaa euroa. Määrärahasta 5 miljoonaa on osoitettu Presidentinlinnan, Mäntyniemen virka-asunnon ja Kultarannan huvilatilan perusparannuksiin.

Vuodelle 2018 Kultarannan puiston kunnostamiseen varataan 2 miljoonaa euroa ja rakennusten peruskorjaukseen 2,7 miljoonaa euroa.

Kultarannan puiston ja alueen infrastruktuurin kunnostamisen suunnittelu käynnistettiin vuonna 2016. Puiston kustannusarviot tarkentuvat kuluvan vuoden aikana. Kultarannan rakennusten peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu aloitetaan vuonna 2017. Rakennuskohtaiset kustannusarviot valmistuvat kuntotutkimusten ja suunnittelun edetessä.

Kaiken kaikkiaan hallitus esitti valtioneuvoston kanslian määrärahaksi ensi vuodelle 210,3 miljoonaa euroa. Lopullisen päätöksen budjetista tekee eduskunta joulun alla.

Katariina Mäkinen-Önsoy