MASKU. Maskun kunnantalon edessä järjestettiin tiistaina 15. elokuuta tämän syksyn ensimmäinen iltatori. Jatkossa iltatoreja on joka tiistai 12. syyskuuta asti aina kello 17–19.

Iltatorit järjestetään yhteistyössä kunnan ja paikallisten yhdistysten kanssa. Ensimmäistä iltatoria luotsasi Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistys.

– Tosi kivasti on mennyt. Saimme tänne paljon myyjiä ja väkeä on paikalla mukavasti, kommentoivat 4H:n Minna Hemgård ja Sari Paju.

Sari Paju (vas.) ja Minna Hemgård päivystivät 4H:n pisteellä ja pitivät ensimmäistä iltatoria varsin onnistuneena.

Ensimmäiseen iltatoriin 4H halusi tuoda myös erityistä ohjelmaa. Lapsille oli kasvomaalausta ja poniratsastusta. Koko torikansaa palvelivat lukuisat paikalliset markkinamyyjät. Lisäksi näytillä oli vanhoja Volkkareita.

– Suomen Volkkariyhdistyksellä oli aiemmin jaos Turussa, mutta nykyisin olemme vain kaveriporukka joka kokoontuu aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 18, kesäaikaan Turussa Aurajokirannassa. Lisäksi vierailemme erilaisissa tapahtumissa, täällä 4H:n pyynnöstä, kertoo ruskolainen Jorma Mannermaa, joka kutsui porukan kasaan.

Nuorin Volkkarin omistaja iltatorilla oli Mannermaan 10-vuotias tytär Mea Mannermaa, jonka Volkswagen Westfalia vuodelta 1974 herätti monen kiinnostuksen.

– Olemme tehneet tällä muutamia pitkiä reissuja, joiden aikana olemme nukkuneet autossa. Olemme käyneet esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa, Mannermaa kertoo.

Mea Mannermaa esitteli Volkkariaan Maskun iltatorilla yhdessä isovanhempiensa Leena ja Raimo Lehtisen kanssa.

Auton on rakentanut hänen isoisänsä Raimo Lehtinen. Aikaa hommaan meni nelisen vuotta, varaosia piti metsästää Saksasta, Englannista ja USA:sta, mutta nyt tehty työ palkitsee. Museorekisterissä olevalla autolla voi ajella 30 päivää vuodessa.

– Olin Ruotsin reissulla mukana, ja kyllä tämä on mukava auto ajaa. Moottori on pieni, mutta 80–90 kilometriä tunnissa kun ajelee, niin tämä kulkee todella kivasti. Ei näitä samanlaisia juuri vastaan tule, mutta on näitä muutamia, kertoo Lehtinen.

Raisiolainen Seppo-poni vei iltatorin lapsiasiakkaiden sydämet.

Päivi Lahden kasvikset tekivät torilla kauppansa. Kuvan keltajuurista torimyyjät suosittelivat tekemään sosekeittoa tai uunijuureksia.

Janica Vilen