Hyppiiko sinun lapsesi rekan eteen Naantalissa?

NAANTALI. Poliisi on alkuvuoden mittaan saanut useita valvotanpyyntöjä Naantalin Nesteentieltä, joka on jalostamolle johtava liikenneväylä. Paikan päällä on suoritettu valvontaa, ja sinne on hälytetty poliisin partio monta kertaa.

Jalostamolla on tällä hetkellä huoltoseisokki, ja raskaan liikenteen määrä väylällä on tämän myötä noussut merkittävästi. Tie on suosittu moponuorison temppuilupaikka. Uutena ilmiönä on noussut esiin myös tiellä makaaminen ja viime hetkellä tiensivuun loikkiminen.

Poliisi muistuttaa, että kymmenien tonnien painoisen yhdistelmäajoneuvon ohjaamoista on rajallinen näkyvyys, eivätkä ne pysähdy heti.

– Parhaassa tapauksessa poliisi tavoittaa mopotemppuilijan tai tiellä makaavan nuoren, kantaa tämän kotiinsa, ja kertaa elämän perusasiaoita tälle ja tämän vanhemmille. Surkeimmassa tapauksessa poliisin ikävänä tehtävänä on viedä nuoren kotiin mahdollisimman murheellinen viesti, poliisi muistuttaa.

– Ongelma ei ole pelkästään poliisin, jalostamon tai rekkakuskien. Raisiolaisten ja naantalilaisten vanhempien olisi nyt hyvä ottaa selvää ja tietää jälkikasvunsa vapaa-ajan edesottamuksista, poliisista jatketaan.

Poliisissa uskotaan, että useimmissa perheissä näin tehdäänkin, eivätkä kaikki paikalliset nuoret tietenkään tällaista harrasta.