Presidenttipari saapui kesäasuntoonsa Kultarantaan

Naantalin kaupunki järjesti presidenttiparille perinteisen tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla viime viikon keskiviikkoiltana. Presidentti Niinistö piti lyhyen puheen naantalilaisille. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio siirtyivät kesävirka-asunnolle Kultarantaan keskiviikkona 7. kesäkuuta, jolloin Naantalin kaupunki järjesti presidenttiparille perinteisen tervetulovastaanoton Killan laiturilla.

NAANTALI. Aurinko ja naantalilaiset olivat vastassa, kun Kultaranta VIII -vene lipui laituriin. Kuparivuoren koulun 2A-luokan oppilas Heimo Alanen ojensi rouva Haukiolle kukkakimpun ja Naantalin kaupungin edustajat tervehtimässä presidenttiparia. Rannikon Laulumiehet esitti Tiina Lustigin johdolla kappaleen Meri kutsuu.

Presidentti Sauli Niinistö toivotti lyhyessä tervehdyspuheessaan hyvää kesää naantalilaisille.

– Meille Jennin ja Lennun kanssa tämä kesä Naantalissa on kuudes laatuaan, presidentti sanoi.

Sinä aikana on lammasmäärä kasvanut Kultarannassa neljääntoista.

– Vähän itsellekin yllätyksekseni. Hyvin siellä jaksoivat ja Lennu löysi jo pari kunnon kaveriakin joukosta, presidentti jatkoi.

Tervehdyksensä presidentti Niinistö siteerasi juuri oppimaansa runonpätkää, jonka Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Rönnholm oli presidentille lausunut. –– Ah, on olla Naantalissa / onnellista tosiaan.

Tilaisuuden jälkeen presidenttipari tapasi Naantalin kaupungin ja Musiikkijuhlasäätiön edustajia. Kesän aikana presidentti Niinistö työskentelee ja ottaa vieraita vastaan Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentti Niinistön viidettä kertaa isännöimät Kultaranta-keskustelut, jotka järjestetään 11.–12. kesäkuuta.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Puisto on tarkoitus kunnostaa vaiheittain seuraavien vuosien aikana. Kunnostustöiden suunnittelu on käynnistynyt, ja työt aloitetaan ensi syksyn aikana.

TSS