Naantalin Lastenjuhla houkutteli kirkkopuiston täyteen

Pehmoleluklinikka hoiti sairastuneita pehmoleluja. Kuvat: Naantalin Pelastakaa Lapset ry.

NAANTALI. Järjestyksessään neljännet Lasten puistojuhlat pidettiin lauantaina 10. kesäkuuta Naantalin kirkkopuistossa. Perinteiseen tapaan Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n ja Naantalin Musiikkijuhlien järjestämässä tapahtumassa esiintyi Aura Brass.

Uutena osallistujana oli Naantalin apteekki, jonka proviisori Liisa Rimpiläinen oli mukana hoitamassa pehmoleluklinikalla lasten mukanaan tuomia pehmoleluja, joilla oli jos jonkinlaista vaivaa.

– Paljon meni laastaria ja sidetarpeita ja lisäksi lapset saivat kunnon hoito-ohjeet. Hoitajina
oli proviisorin lisäksi terveyssisaria. Kaikki asiakkaat saivat K-supermarket Ukko-Pekan lahjoittamat Muumi-lippikset, Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja Kirsti Ihander sanoo.
– ”Klinikkarakennuksen” rakensi yhdistyksen hallituksen naiset rautaisella ammattitaidottomuudella, taiteellinen toteutus oli myös saman porukan
käsialaa, Ihander lisää.

Ville Viikinki Viking Lineltä osallistui tapahtumaan. Paikalla oli myös Naantalin VPK:n kaksi paloautoa. Kirkkopuistossa nähtiin Naantalin Teatterin esiintyminen, harrastettiin Suomi 100 -teemaisia urheilulajeja sekä bongattiin joulupukki kesänvietossa. Tapahtuman juonsi Naantalin Teatteria johtava Teija Söderholm kissapuvussa.

Paikallisista keppihevosharrastajista koostunut porukka esitti hienon numeron ja sai oikean
hevoskilpailupalkinnon ruusukkeineen.

– Edellisviikolla kasaan koottu keppariporukka oli harjoitellut Viveka Raitasen kouluratsastusesityksen puistojuhlissa esitettäväksi, Ihander toteaa.

Naantalin Lastenjuhla on osa 8.–11.6. ajalla vietettävää Naantalin Lasten Musiikkijuhlat -festivaalia, joka taas on osa 6.–17.6. ajalla järjestettävää Naantalin Musiikkijuhlien kokonaisuutta.

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat perustettiin Naantalin Musiikkijuhlien ja Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n toimesta vuonna 2014, jolloin yhdistys täytti 60 vuotta.

TSS