Yleisurheilulajikokeilut jatkuvat Merimaskun koulun kentällä

Seitsemänvuotias Loviisa Lehtonen sekä kuusivuotiaat Maija Laaksonen ja Oona Helenius kokeilivat kuinka keihäs lentää Merimaskun kentällä. Maija on ensimmäistä kertaa Merimaskun Ahdon yleisurheiluharjoituksissa, kun taas Loviisalle ja Oonalle toiminta on tuttua viime keväästä. ”Olin kyllä Loviisan ja Oonan kanssa talvikauden Sporttiksessa” Maija sanoo. Kuvat: Ragip Önsoy.

Nuoret naantalilaiset huippukoutsit täydentävät 7–12 -vuotiaille suunnattujen matalan kynnyksen harjoitusten vetäjärinkiä.

MERIMASKU. Alakouluikäisten yleisurheiluharjoitukset starttasivat uuteen kevätkauteen Merimaskun koulun kentällä 3. toukokuuta. Viime keväänä Merimaskun Ahdon aloittamat matalan kynnyksen lajikokeilut ovat saaneet nyt uutta virtaa vetäjärinkiin, johon ovat liittyneet nuoret urheilijalupaukset Naantalista: Jenna Laamanen ja Markus Teijula.

Laamasen ja Teijulan tavoitteena on innostaa lapsia liikunnan pariin pienestä pitäen.

– Esimerkillämme haluamme levittää liikunnan iloa ja onnistumisen fiiliksiä merimaskulaisille lapsille ja nuorille, Laamanen toteaa.

– Tämä on kenties paras tapa tutustuttaa lapset liikuntalajeihin, sillä täällä ei tarvitse kilpailla. Meistä on hienoa, jos voimme lajikokeiluilla innostaa sellaisiakin lapsia, joille liikunta ei ole ennen maistunut, Teijula komppaa.

Naantalin Löylyä juoksussa edustava Teijula on saavuttanut arvokisamitaleita halli- ja ulkokisoissa sekä kotimaan että pohjoismaiden kentillä. Teijulan tapaan Laamasella ja Onnelalla on yleisurheilutaustaa Löylyssä.

– Siirryin hiljattain VG-62 ry:n muodostelmaluistelijoihin, Laamanen sanoo.

Kevätkauden startanneisiin ensimmäisiin yleisurheiluharjoituksiin 3.5. osallistuneet lapset haastoivat uudet vetäjät Jenna Laamasen ja Markus Teijulan (etualalla) juoksukisaan. Ennen juoksupyrähdystä pitää kuitenkin tehdä koordinaatioharjoituksia.

Urheiluseura Ahdon puheenjohtaja Marika Linerin mukaan yleisurheilu lajina kaipaa nostetta Merimaskussa. Lisäksi toiveissa on paitsi kasvattaa harrastajien määrää myös tuoda julki Ahdon monipuolista harrastustoimintaa.

– Viime keväänä ja syksynä meillä oli omin voimin vedettyä, pienimuotoista yleisurheilutoimintaa alakouluikäisille. Nyt toivomme uusien vetäjien houkuttelevan entistäkin enemmän harrastajia Ahtoon. On hienoa saada näiden nuorten panos tähän toimintaan, vaikka heillä on kiireinen treeni- ja kilpailukausi itselläänkin, Lineri kiittelee.

– Ahto haluaa tarjota mahdollisuuden harrastaa ilman varsinaista kilpailuajatusta. Erittäin tärkeänä asiana pidämme myös harrastustoiminnan sijaintia. Merimaskulaisten lisäksi myös lähialueiden, kuten esimerkiksi Livonsaaren, Velkuan ja Rymättylän, lasten on mahdollista tulla mukaan toimintaamme. Velkualta onkin ainakin muutama jalkapalloilija Ahdossa, jatkaa Lineri.

Huomenna 10. toukokuuta juostaan Ahdon maastojuoksukisat pururadalla. Ensi viikosta alkaen palataan jälleen koulun kentälle, jossa pidetään alakoululaisten yleisurheiluharjoituksia keskiviikkoisin aina syyskuun puoliväliin asti.

– Kaikki ovat tervetulleita mukaan, osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Iloinen ja innostunut mieli riittää, erityisiä liikunnallisia taitoja ei myöskään tarvitse entuudestaan olla. Lasten vanhempiakaan ei käännytetä kentän laidalta pois, jos seuratoiminta kiinnostaa, kannustaa Ahdon sihteerina toimiva seura-aktiivi Teija Onnela.
– Kesätauko harjoituksista pidetään heinäkuussa. Muuten yleisurheilun parissa tavataan jokaisena keskiviikkona klo 18–19 näillä näkymin ainakin syyskuulle, Onnela lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy

Juttua on muokattu 11.5. klo 10.40 täsmentäen Teija Onnelan kommenttia.