Vertti-konsertti nuorilta nuorille

Nousiaislaiset tytöt Amanda Nordström ja Aino Puuri fanittavat Lakkoa. Tytöt saivat otettua Lakon kanssa yhteiskuvia ja nimmarit.

Nuoret olivat mukana järjestämässä päihteetöntä Vertti-konserttia. Tapahtumassa pääsi esille muun muassa paikallisia bändejä.

LAPSET JA NUORET. Vertti-konsertti järjestettiin Ruskotalolla lauantaina 22. huhtikuuta. Konsertti on ikärajaton sekä päihteetön nuorisotapahtuma. Tapahtuma on ylikunnallisesti järjestetty Raision, Naantalin, Liedon, Ruskon, Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten nuorisotoimien kesken sekä yhteistyössä Vertti-vertaistiedottajien kanssa.

– Konsertin osallistava merkitys on suuri, sillä nuoret ovat päässeet suunnittelemaan tapahtumaa alusta alkaen, Nousiaisten vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi totesi.

Naantalilaiset Vertit Nelli Kuusela ja Jenna Koivisto olivat mukana järjestämässä tapahtumaa ensimmäistä kertaa ja työskentelevät konsertin aikana ainakin narikassa sekä lipunmyynnissä. Tauoilla ehtii seurailemaan artistejakin.

– Verttien tehtävänä on tiedottaa Naantalin nuorisotoimen toiminnasta nuoria. Järjestämme yläkoululla kuulutuksia nuorille järjestettävistä tapahtumista sekä olemme jakaneet mainoksia, kaksikko kertoo.

Vertti-konserttia he suunnittelivat yhdessä muiden kuntien Verttien kanssa järjestetyllä leirillä, jossa he pääsivät muun muassa äänestämään tapahtumaan tulevista artisteista.

Mukana paikallisia bändejä

Naantalilainen nuorisotyöntekijä Kaisa-Lena Rauharinne toteaa, että ylikunnallinen bileryhmä mukana innolla. Vertit ovat yhteisellä leirillä suunnitelleet sekä toteuttaneet markkinointia, myyneet lippuja sekä keksineet tapahtuman esiintyjälle Lakolle haastattelukysymyksiä. Konsertin aikana vertit pääsevät työskentelemään monipuolisesti eri työpisteillä.

Tapahtuman juontajana sekä esiintyjänä toimi Lakko, joka luontevasti vastaili faniensa kysymyksiin ja jakoi tapahtumassa nimmareita. Myös kolme bändiä Turun seudulta, Toiminimi, The Intact ja Of Origins, pääsivät lavalle esittämään omaa musiikkiaan. Illan viimeisenä tähtenä esiintyi suosittu Lucas, joka heitteli loppubiisin aikana faneilleen ruusuja!

– Tulimme katsomaan erityisesti Lakkoa. Olemme seuranneet Lakkoa jo kahden vuoden ajan ja löysimme hänet Youtubea selatessa, nousiaislaiset Amanda Nordström ja Aino Puuri iloitsevat.

Tyttöjen mukaan Lakko tekee pelivideoita ja hänellä on hauskat jutut. Lakon kerran viikossa ilmestyviä Youtube-videoita tytöt odottavat tuskaisesti – ja odotus tuntuu pitkältä. Lisäksi he kertovat tulleensa kuuntelemaan illan esiintyjää Lucasta ja pitävät laulajasta erityisesti hyvän lauluäänen takia.

Tapahtuman sponsoreina toimivat kuntien paikallisia yrittäjiä, kuten Forsport, Auttisten puutarha, Ruskon K-Market ja Teemu-Tiimi Oy. Sponsorit ovat tukeneet tapahtuman järjestämistä rahallisesti tai materian muodossa.

Jennika Salonen

Kirjoittaja on Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten yhteinen etsivä nuorisotyöntekijä.