Naantalin koululaisten KUVIS 2017 -näyttely valtaa Taidehuoneen

Naantalin lukion Aliisa Jaakkolan näkemys Teos on matka -aiheesta: ”RajatOn”-akryylimaalaus on voimakkaasti puhutteleva.

NAANTALI. Kotiseutuyhdistys Vallis Gratiae ry järjestää yhdessä Naantalin koulujen kanssa perinteeksi muodostuneen KUVIS 2017 -taidenäyttelyn 4.–12.5. klo 14–18 Naantalin Taidehuoneella. Itsenäisyytemme juhlavuonna teoksiaan saavat esille Lietsalan ja Suopellon koulut sekä Naantalin lukio.

Lietsalan koulun kuvataidetöissä aiheina ovat Suomen eläimet, suomalaiset maisemat sekä suomalaiset taideteokset muokattuna nykypäivään.

Näyttelyn teemoja Suopellon koulun töissä ovat kesä, lomailu, kesäinen ulkoilmaelämä ja Naantalin Suomi 100-vuotta teeman mukaisesti puutarhat. Suopellon teokset muodostavat elämänmyönteisen, kesäisen ja aurinkoisen kokonaisuuden.

Naantalin lukio esittelee opiskelijoiden diplomitöitä. Kuvataiteen lukiodiplomisuorituksella opiskelijan on mahdollista osoittaa taiteellinen lahjakkuutensa ja harrastuneisuutensa kirjallisen ylioppilastutkinnon rinnalla. Tänä vuonna kuvataiteen lukiodiplomeissa on ollut mahdollista pohtia monipuolisesti ympäristökokemuksia niin fyysisestä kuin psyykkisestäkin näkökulmasta. Valittavana on ollut aiheita kansallisesta identiteetistä pihojen ja puutarhojen merkityksien pohtimiseen.

Arkkitehtuuriin liittyvä aihe käsitteli yhteiskunnallisten muutoksien näkymistä suunnittelussa. Diplomiaiheeksi oli mahdollista myös valita mandaloihin, ornamentteihin ja matematiikkaan liittyvä teema. Teos on matka -aiheessa korostettiin taiteellisen prosessin näkyvyyttä ja merkitystä.

Lietsalan koulun töitä ohjasivat luokkien opettajat, Suopellon koulussa Maria Kajanki ja lukiossa Maija Tiitto.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

TSS