Taitoluistelun Grand Old Lady Jenny Laaksonen VG-62:n kunniajäseneksi

Jenny Laaksonen (kesk.) valittiin VG-62 ry:n kolmanneksi kunniajäseneksi. Taitoluistelujaoston puheenjohtaja Juha Uusitorppa ja toiminnanjohtaja Marja Kytönen onnittelevat. Kuva: Sandra Englund.

NAANTALI. Naantalilaisen VG-62 ry:n taitoluistelujaosto sai viikonloppuna ensimmäisen kunniajäsenensä. Kunniajäsenyyden julistus tapahtui seuran järjestämissä kutsukisoissa Aurinkoareenalla Naantalin Kuparivuorella lauantaina 11. maaliskuuta. Seuran kolmas kunniajäsenyys meni taitoluistelun Grand Old Lady Jenny Laaksoselle. Aikaisemmista kunniajäsenyyksistä, jotka jaettiin jalkapallovaikuttaja Pauno Kymäläiselle ja ringettevalmentaja Alpo Lindströmille, uutisoimme 23. helmikuuta ilmestyneessä numerossamme.

Taitoluistelu on kuulunut VG:n lajivalikoimaan joulukuusta 1975. Siitä on kiittäminen Naantalin kaupunkia ja Jenny Laaksosta. Naantalin kaupungin järjestämien luistelukurssien innostamana saatiin myös oikeaa taitoluistelun seuratoimintaa Naantaliin, kun VG:n taitoluistelujaosto perustettiin ja Jenny Laaksonen lupautui jaoston ensimmäiseksi puheenjohtajaksi – riittävästi asiaa harkittuaan.

Olosuhteet olivat 1970-luvulla erilaiset kuin nykyään, puhumattakaan niistä ajoista kuin Jenny itse aloitteli luistelua Viipurissa nurmesluistimilla 1930-luvulla. Jennyn ja kumppaneiden määrätietoinen työ lajin eteen on kantanut hedelmää jo yli neljänkymmenen vuoden ajan.

Jenny teki päivätyönsä kirjastossa ja vapaa-ajallaan hän siis luotsasi taitoluistelujaostoa ja ohjasi myös itse pieniä luistelijan alkuja. Kun pikkutytöt tulivat kirjastoon, kuului usein monesta suusta huuto ”Jenny, Jenny”. Kirjastoissa oli silloin tiukemmat hiljaisuussäännöt kuin nykyään, eikä huutoja aina katsottu hyvällä.

Sitoutuminen seuratoimintaan oli vähintään sataprosenttista. Siitä yhtenä esimerkkinä voisi mainita, että Laaksosten kaiutin kulki mukana Kuparivuorelle, että luistelumusiikit saatiin kuulumaan. Alkuaikoina ei mäeltä nimittäin löytynyt kunnollisia äänentoistolaitteita. Myös Jennyn puoliso, Vilho Laaksonen, oli valjastettu tehokkaasti seuratyöhön. Ei ollut yhtä tai kahta kertaa, kun Vilho lähetettiin Saabinsa kanssa hakemaan kotiin unohtuneita luistimia ja pukuja. Apua saivat kaikki taitoluistelun harrastajat.

Jenny Laaksonen toimi VG:n taitoluistelujaoston puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana yhteensä 20 vuotta ja edelleen hän seuraa aktiivisesti, mitä taitoluistelumaailmassa ja VG:ssä tapahtuu. Kunnianosoituksena tälle VG:n taitoluistelun Grand Old Ladylle, VG-62:n hallitus on nimennyt Jenny Laaksosen VG-62:n kunniajäseneksi nro 3.

Kutsukilpailutkin menivät mallikkaasti: Kansallisten juniorien sarjan voitti Helsingfors Skridskoklubbin Moonlights ja toiseksi luisteli järjestäjäseuran Sun City Sound. Minorien sarjassa voiton vei Kaarinan Taitoluistelijoiden Golden Edges, toiseksi taituroi Turun Riennon Taitoluistelijoiden Minores Aboenses ja kolmannelle sijalle luisteli VG-62:n Sun City Sweets. Tulokassarjassa voittoon luisteli VG-62:n Sun City Sequins, toiseksi Turun Riennon Taitoluistelijoiden Amicus Aboenses ja kolmanneksi sijoittui Kaarinan Taitoluistelijoiden Little Edges.

TSS