Littoistenjärven jäänpaksuutta arvuutellaan jälleen 15.3.

Jäänpaksuuden mittaus käynnissä talvella 2016. Kuva: Pentti Jäntti.

LITTOINEN. Lions Club Littoisten järjestämässä jäänpaksuuden arvauskilpailussa tehtävänä on arvata jään paksuus 15.3. Ristikallion koulun kohdalla. Mittaus suoritetaan poliisin valvonnassa. Ilmaston lämpenemisestä huolimatta mittaamaan on päästy joka vuosi. Viime vuonnakin jää kantoi mainiosti mittaajat, vaikka jäätä oli 337 millimetriä.

Arvauskilpailu on LC Littoisen varainhankinta-aktiviteetti. Euron hintaisia arvauksia myydään noin 1000 kappaletta. Tuotoilla rahoitetaan muun muassa toukokuussa myönnettäviä stipendejä kaarinalaisille 6. luokan oppilaille. LC Littoinen on järjestänyt jäänpaksuuden arvauskilpailua vuodesta 1979.

Jäänpaksuuden arvauskilpailun lisäksi klubi tunnetaan Littoistenjärven ympärijuoksusta, jota se järjestää aina toukokuussa yhdessäLittoisten Työväenurheilijoiden, Liedon Eränkävijöiden ja Turun Työpaikkaliikunta TUPI:n kanssa. Kisaa on käyty nykymuodossaan vuodesta 2011 ja osanottajamäärä on joka vuosi noussut edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuonna reitin kiersi noin 200 liikunnan ystävää, joista osa tosissaan kilpaa juosten ja osa leikkimielisesti kävellen hyvässä seurassa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 18. toukokuuta ja lähtöpaikka on Littoisten Tehtaan kenttä. Tämänkin tapahtuman tuotot käytetään nuorisotyöhön.

Pentti Jäntti