Kirjastotalon Aulagallerian valtaavat raisiolaiset maisemat

Raision Kameroiden Tuija Nummela ja Seppo Rantala ripustuspuuhissa yhdessä Raision seudun taideyhdistyksen Oili Niittysen kanssa 2. maaliskuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

Suomi100-juhlavuoden kunniaksi YHDESSÄ-teemalla toteutettava Kameralla ja pensselillä -näyttely esittelee valokuvia ja näkemyksiä Raisiosta. Näyttelyn avajaisia vietetään tänään 3.3. klo 17 alkaen. Tilaisuudessa laulavat ja musisoivat Friisilän koululaiset.

RAISIO. Maaliskuun ajan Raision kirjastotalon Aulagalleriassa esillä oleva Kameralla ja pensselillä -yhteisnäyttely toteuttaa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden YHDESSÄ-teemaa monella tapaa. Yhteistyön näyttelyn pystyttämiseksi aloittivat Raision Kamerat ry ja Raision seudun taideyhdistys.

– Valokuvaajat kuvasivat Raisiota eri kanteilta ja taideyhdistyksen maalarit toteuttivat valokuvista omaan näkemykseensä perustuvia maalauksia, jotka edustavat eri tekniikoita, Raision Kameroiden puheenjohtaja Tuija Nummela kertoo.

– Teoksissa on nähtävillä harrastajamaalaajien tulkintoja esimerkiksi rodometsän kukinnasta, Krookilan tuulimyllystä sekä kaupunginjohtaja Ari Korhosesta, Raision seudun taideyhdistyksen varapuheenjohtaja Oili Niittynen esittelee.

Näyttelyn 22 työtä jurytti Raision museo Harkon museonjohtaja Heli Isolehto.

– Raision Kameroiden jäsenten ottamia valokuvia oli alun perin noin 100 kappaletta, joista kuratoin ne, joista Raisio on parhaiten tunnistettavissa eli nähtävyyksistään ja rakennuksistaan, Isolehto sanoo.

Taideyhdistyksen Paula Ehrmanin mukaan ensimmäinen Kameralla ja pensselillä -yhteisnäyttely toteutettiin viime marraskuussa Nousiaisten kirjaston Galleriaan.

– Kokeilimme tuolloin paikallisen kamerakerhon ja taideyhdistyksen yhteistyötä. Suomi100-juhlallisuuksien kunniaksi päätimme laajentaa yhteistyöverkostoa entisestään paikallisiin oppilaitoksiin, jotka lähtivät ilomielin mukaan, Ehrman toteaa.
– Kypsyttelimme pitkään ideaa yhteisestä näyttelystä, josta kehkeytyikin lopulta toiminnallinen eri-ikäisiä kuntalaisia yhdistävä tapahtuma, lisää Tuija Nummela.

Omat näkemyksensä tutuista raisiolaisista kohteista näyttelyyn taiteilevat Raision lukion opiskelijat sekä Kerttulan koulun 4.-luokkalaiset. Erilaisin tekniikoin toteutettuja töitä tulee esille myös lukiolaisilta, jotka käyvät tiistaina 7.3. kirjastotalolla hakemassa inspiraatiota teoksiinsa. Parin viikon päästä 21.3. ovat vuorossa alakoululaiset, joiden tekemät piirrokset ja maalaukset ripustetaan lukion opiskelijoiden töiden tilalle seuraavaksi reiluksi viikoksi.

Katariina Mäkinen-Önsoy