Keräilijät ja käsityöharrastajat koolla Turussa viikonloppuna

Kuva: Turun Messukeskus.

MESSUT. Turun Taide- ja Antiikkimessut tuovat yleisön hämmästeltäväksi mielenkiintoisen kokonaisuuden mm. taidetta, antiikkia, vanhoja rahoja ja vanhoja leluja. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Kädentaitomessujen kanssa 18.–19. maaliskuuta Turun Messukeskuksessa.

Turun Taide- ja Antiikkimessujen puolella taidehistorioitsija Tuija Peltomaa kertoo nykytaiteen keräilystä ja sen arvioinnista. Intendentti Riitta Kormano kertoo monumentaaliveistäjä Wäinö Aaltosesta.

Messuilla on mahdollisuus tutustua myös aaltodesigncollectioniin. Se on täynnä upeita harvinaisuuksia ja tuttavuuksia maailman laajimmasta Aalto-kokoelmasta. Pertti Männistö esittelee tunnustettua kansainvälistä ja mainetta saanutta kokoelmaansa sekä tunnistaa sekä arvioi kävijöiden Aalto-esineitä.

Sisustuskonttori Vintage Goes Maricken -näyttelyssä puolestaan nähdään konkreettisesti miten kirpputorilöydöt, kuten huonekalut, muuntuvat ammattilaisten käsittelyssä uuteen hohtoon.

Messualueella on tarjolla myös tasokasta ja maksutonta arviointia. Arvioitavaksi kannattaa tuoda niin antiikki, taidetta, koruja kuin jalokiviäkin. Arvioitsijoina toimivat Hans Tritzschler, Tuija Peltomaa ja Ilse Gröndahl-Ahlqvist.

Turun Kädentaitomessujen puolella sen sijaan nähdään suomalaista kädentaitoa parhaimmillaan. Mukana on hallin täydeltä nähtävää. Esillä on esimerkiksi 1920-luvun tyyliin tehtyjä hattuja ja päähineitä, kasvivärjättyä sukkalankaa ja neulelankauutuuksia.

Nukkekoti- ja Nukkemessujen puolella Raunistulan nukkekotikerho tuo esille uusimman kokoonpanon aikaisemmiltakin messuilta tutun hiiriporukan toimista. Tällä kertaa kyseessä on sirkus.

Turun Rahan Päivä -tapahtuman messuilla järjestää Turun Numismaattinen Seura ry. Mukana on noin 15 kauppiasta ja näyttely, jossa on mukana noin 12 näyttelyvitriiniä. Lauantaina 18.3. klo 12 huutokaupataan yli 500 kohdetta. Tarjolla on myös ilmaista arviointia koko viikonlopun ajan.

Old Toy Swap eli vanhojen leikkikalujen markkinat tarjoavat nostalgiaryöpyllisen muistoja menneiltä vuosilta. Tarjolla on mm. peltiautoja ja pienoisrautatietarvikkeita.

TSS