Poliisi selvitti Raision ja Turun ryöstöt

RAISIO. Poliisi tiedottaa saaneensa selvitettyä Raisiossa ja Turussa 13.1.2017 tapahtuneet kauppoihin kohdistuneet ryöstöt. Tutkinnan alkuvaiheessa poliisi julkaisi kuvat tekijästä ja vihjeitä tulikin jonkin verran.

Raision Ihalan K-market ryöstettiin 13.01 klo 14.30 aikaan. Liikkeeseen oli tullut nuori mies, joka oli saanut teräaseella uhkaamalla kassasta pienen summan rahaa.

Samana iltana klo 22 aikaan samoihin tuntomerkkeihin sopiva mies oli ryöstänyt Kanslerintien K-marketin Turussa niin ikään teräaseella uhkaamalla. Tekijä oli saanut pienen summan rahaa kassasta.

Tekijöiden jäljille päästiin yleisövihjeiden ja poliisin omien tutkimuksien avulla. Ryöstöt toteutti yksi ja sama henkilö, mutta mukana oli myös kaksi muuta henkilöä. Molemmissa tapauksissa epäillään käytetyn samaa pakoautoa.

Tekijöillä oli ollut harkinnassa myös kolmas vastaavanlainen ryöstö samana ilta, mutta siitä oli luovuttu. Tällä hetkellä yksi epäilty on vangittu. Kaksi muuta on ollut pidätettynä. Heitä kaikkia epäillään törkeästä ryöstöstä. Lisäksi tutkittavana on muita samaan tapahtumaketjuun liittyviä rikoksia.

Poliisi kiittää kansalaisia saamistaan vihjeistä. Tutkinta valmistuu ja lähtee syyteharkintaa kahden viikon kuluessa.

TSS