Mynämäki kaavailee jälleen aurinkopaneelien kimppatilausta

Aurinkopaneelien yhteishankinta kiinnostaa jälleen mynämäkeläisiä. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

MYNÄMÄKI. Torstaina 23. helmikuuta klo 18–20 kokoonnutaan Mynämäen Käsi-ja taideteollisuusopiston auditorioon keskustelemaan aurinkopaneelien yhteishankinnan mahdollisuudesta.

Mynämäen kunta on osallistunut vuodesta 2008 Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on energiatehokkuutta parantamalla ja uusiutuvaa energiaa hyödyntämällä vähentää kunnan alueella syntyviä ilmastopäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä.

Kunta, paikalliset yritykset, asukkaat, Suomen ympäristökeskus sekä hankkeen kumppanit pyrkivät yhdessä ideoimaan ja toteuttamaan ratkaisuja mm. liikkumisen, asumisen ja kulutuksen ilmastovaikutusten pienentämiseksi.

Illan ohjelmassa Suomen Ympäristökeskuksen Pasi Tainio kertoo vuonna 2013 Mynämäessä toteutetusta kimppatilauksesta. Käyttäjäkommenttinsa asiaan antaa Pekka Myllymäki, jolla on maastoon asennettuja aurinkopaneeleita maatilallaan.

Paikalla palaverissa on myös paneeliasennukset vuoden 2013 kimppatilaukseen tehneen lemulaisen Sähkökolmikon edustaja sekä maalämpöurakoitsija Kalliokaivon edustaja.

Tilaisuuden järjestää Mynämäen Seudun Pienkiinteistöyhdistys.

Katariina Mäkinen-Önsoy