Mustasuon kaava lisää Turun elinvoimaa

urun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta lähetti tänään jatkovalmisteluun asemakaavamuutosehdotuksen “Mustasuon” Saramäen kaupunginosassa.

Lentokentän ympäristöön, moottoritien varteen rakentuva työpaikka-alue houkuttelee Turkuun etenkin uusia teollisuusalan yrityksiä. Selostuksen tavoitteissa puhutaan lähes tuhannesta uudesta työpaikasta.

– Monipuoliset liikenneyhteydet luovat hyvät edellytykset teollisuuden toimijoille, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen (kok.).

Asemakaavamuutoksella lisätään ja monipuolistetaan Turun elinkeinotonttitarjontaa, jotta kaupunkiin voidaan saada merkittävä määrä uusia työpaikkoja.

– Turkulaisyritysten näkymät ovat nyt positiiviset. Kaupungin on edesautettava kehitystä tuottamalla ripeästi uusia kaavoja elinkeinoelämän tarpeisiin, perustelee lautakunnan jäsen Sini Ruohonen (kok.).

Kaupunki omistaa suurimman osan kaava-alueesta. Näiltä osin rakentaminen voidaan aloittaa heti, kun kaava saa lainvoimaisuuden ja kunnallistekniikka on viety alueelle.

Niko Aaltonen ja Sini Ruohonen