Naantalin Lasten Musiikkijuhlilla poikkitaiteellisia kulttuurielämyksiä

Turun filharmonisen orkesterin vaskipuhallinryhmän soittajien käsissä jopa puutarhaletkuista saa aikaiseksi musiikkia. Tässä soi iloinen Putte-possun nimipäivät -kappale, joka kuullaan Naantalissa osana Nallen puhalluskonsertin ohjelmistoa 8. kesäkuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

Ensi kesänä Naantalissa koetaan iloa ja riemua konserttien, teatterin, kuvataiteiden ja satujen parissa neljättä kertaa järjestettävillä lasten ikiomilla festivaaleilla. Esimakua tapahtuman avaavan Nallen puhalluskonsertin ohjelmistosta voi kurkistaa täältä.

NAANTALI. Naantalin Musiikkijuhlat ja Naantalin Pelastakaa Lapset ry järjestävät yhteistyökumppaneineen kesäkuussa järjestyksessään jo neljännet Naantalin Lasten Musiikkijuhlat. Perinteeksi muodostunut tapahtuma kerää aurinkokaupunkiin jälleen esiintyjiä monipuolisesti eri taiteenaloilta.

Naantalin Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Tiina Tunturi kertoo, että musiikkipainotteinen tapahtuma fokusoi entistäkin enemmän taidekasvatukseen ja osallistavaan ohjelmaan.

– Monipuolisen ohjelman ja kasvatuksellisen näkökulman festivaalille mahdollistavat monitaiteelliset yhteistyökumppanimme, joissa yhdistyy paitsi paikallisuus myös alansa huippuosaaminen, Tunturi suitsuttaa.

Yhteistyötahoihin kuuluvat tuttuun tapaan muun muassa Naantalin Pelastakaa Lapset ry, Naantalin Teatteri, Naantalin Kylpylä, Naantalin museo ja Pieni kirjapuoti sekä uutena Naantalin musiikkiopisto.

Puutarhaletkut törisevät

Turun filharmonisen orkesterin vaskipuhallinryhmän soittajien käsissä jopa puutarhaletkuista saa aikaiseksi musiikkia. Tällaiseen erikoisuuteen voi tutustua festivaalin avaavassa Nallen puhalluskonsertissa, jonka pääosassa kertojana toimii teatterinjohtaja Jukka Aaltonen. Pianistina kuullaan Pasi Heliniä.

Vaskipuhallinsoittajat Juhani Listo, Tanja Nisonen, Mervi Huttunen, Anna-Liisa Lindberg, Anna-Maija Laiho-Ihekweazu ja Nicolas Indermühle soittavat perinteisten instrumenttiensa lisäksi puutarhaletkuja.

– Letku on varsinaista soitinta vikurimpi soittoväline, mutta vireessä koitetaan pysyä, nauraa Nisonen.

Letkujen pituus vastaa soittajien omien instrumenttien putkien pituutta.

– Minulla on soitettavanani esimerkiksi käyrätorven putken kokoinen letku, koska olen käyrätorvisti. Letkuun on kiinnitetty instrumenttini suukappale ja toiseen päähän suppilo, Nisonen selittää.

Teatterileiri-työpajat uutuutena

Lasten Musiikkijuhlien uutuutena tulevana kesänä on kaksipäiväinen Lasten Teatterileiri, jonka järjestää Naantalin Teatteri.

– Tulossa on kaksi suurenmoista leiriä, ensimmäinen alakoululaisille ja toinen yläkouluikäisille. Työpajamuotoisilla leireillä tutustutaan teatterintekemisen eri puoliin ja innostetaan mukaan monipuoliseen harrastukseen, Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n Kari Veijonen esittelee.

Avajaispäivänä ohjelmassa on myös Pienen Kirjapuodin Lasten satutunnit sekä Naantalin Teatterin Kolme porsasta -esitys. Perjantaina Naantalin musiikkiopiston lapset ja nuoret edustavat puolestaan seurakuntakeskuksessa pidettävässä Lasten konserttitapahtumassa. Tuttuun tapaan lauantaina vietetään Suurta lastenjuhlaa ja sunnuntaina Lasten museopäivää.

Katariina Mäkinen-Önsoy