Kokoomuksen valtuustoryhmän johtajan Jan Lindströmin kirjoituksesta (RS 27.1) saa sen kuvan, että kaikki positiivinen, mitä Naantalissa on tapahtunut, on kokoomuksen ansiota. Toki on niin, että juuri mikään asia, mitä kokoomus on vastustanut, ei ole mennyt läpi. Viimeksi kokoomus taisi jäädä äänestyksessä vähemmistöön nykyistä kaupunginjohtajaa valittaessa.
Iso joukko Lindströmin mainitsemista asioista on kuitenkin toteutunut muiden ryhmien aloitteista. Esimerkiksi kotihoidon tuen kuntalisästä teki aloitteen keskustan Heini Jalkanen ja pitkäaikaistyöttömien Naantali-lisä perustuu Vilhelm Junnilan (ps.) aloitteeseen – vihreätkin kannattivat näitä. Elinkeinoasiamiehen viran saamista kokoomus sai talousarviokäsittelyissä viivästettyä vuosilla, samoin syrjäytymisen ehkäisyssä toimivan kolmannen koulupsykologin virkaa. Monien kaavoitushankkeiden edistymistä on taas hidastanut se, että kokoomus ei halunnut kaupunkiimme toisen arkkitehdin vakinaista virkaa – tästä äänestettäessä edellisessä valtuustossa tosin kaksi kokoomusvaltuutettua oli viran perustamisen puolella.
Avointa ajantasaista tiedotusta on heikentänyt se, että kaikkiin koteihin jaettavaa Nasta-tiedotuslehteä julkaistaan entistä harvemmin. Säästötoimena on myös lopetettu kaupunginvaltuuston esityslistojen julkaiseminen lehdissä. Näitä on vaikea pitää avoimuuden lisäämisenä. Avoimuuden lisääminen olisi kyllä paikallaan, jotta kaupunkilaiset voisivat paremmin seurata kaupungin päätöksenteon kiemuroita.
Jarkko Kanerva, kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu (vihr.)