Hartela Oy rakentaa TVT:lle 114 uutta asuntoa Turun Skanssiin

SKANSSI. Hartela Oy on syyskuussa alkanut rakentaa Skanssiin TVT Asunnot Oy:lle uutta kohdetta. Uusien vuokrakotien ennakoidaan valmistuvan kesäkuussa 2018. Tällä hetkellä työmaalla tehdään paalutustöitä, perustustöitä ja maanrakennusta. Työmaalla ahkeroi parhaillaan kymmenkunta ihmistä, eikä rakentamisesta ole haittaa liikenteelle.

Kahteen kerrostaloon rakennettavien 114 asunnon kohde sijoittuu Skanssintorin laidalle. Pienin asunto on 30 neliömetrin yksiö, suurin neljä huonetta ja keittiö 82,5 m2. Asunnoissa on käytännölliset pohjaratkaisut ja osassa on oma huoneistosauna. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on hyväksynyt hankkeen toteuttamisen korkotukilainakohteena.

Toimitusjohtaja Teppo Forss kertoo, että TVT:ssä on havaittu asumistrendissä tapahtunut muutos.

– Asuminen kaupungissa kiinnostaa yhä useampia. Palvelujen läheisyyttä ja sujuvia liikenneyhteyksiä arvostetaan. Kehittyvä Skanssin alue vastaa hyvin TVT:n asunnonhakijoiden toiveita.

Turussa on hänen mukaansa pulaa hyvälaatuisista vuokra-asunnoista. Varsinkin kohtuuhintaisten vuokrakotien kysyntä ylittää tarjonnan:

– TVT:llä on vuosittain yli 7 000 asunnonhakijaa, joista pystymme tarjoamaan asuntoa vain murto-osalle. Siksi uudisrakennushankkeen käynnistyminen on yhtiölle todella tärkeää, Forss kommentoi.

Hartela Oy:n varatoimitusjohtaja Timo Lundstedt on tyytyväinen, että heidän pitkäaikainen yhteistyönsä jatkuu TVT Asunnot Oy:n kanssa.

– Skanssin alueen alkuperäinen tarkoitus monipuolisen asumisen kaupunginosana ottaa taas yhden askeleen eteenpäin, Lundstedt iloitsee.

TSS