Autohuolto W:n Ville-Veikko Saari on tyytyväinen Aurinkolisään

Naantalin työllistämisen kuntalisä nousee!

Naantalilaisen Autohuolto W:n yrittäjä Ville-Veikko Saaren mukaan on hienoa, että ensi vuoden alusta yritysten ja yhdistysten työllistämistoimintaan on mahdollista saada tukea Naantalin kaupungilta 500 euroa/kk. Tuki maksetaan yritykselle tai yhdistykselle sen työllistäessä naantalilaisen pitkäaikaistyöttömän puoleksi vuodeksi. Kaupunki maksaa kuntalisää 150 euroa myös yrityksille ja yhdistyksille, jotka työllistävät kaupungin kesätyöhaussa ilman kesätyöpaikkaa jääneitä nuoria. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Vuoden 2015 maaliskuusta alkaen Naantalissa käytössä olleeseen Aurinkolisään eli työllistämisen kuntalisään on tulossa ensi vuoden alusta korotus. Naantalilaisen valtuutettu Vilhelm Junnilan (PS) pitkään ajama Aurinkolisä on päätetty korottaa 1.1.2017 alkaen 500 euroon/kk aikaisemmasta 300 eurosta/kk palkkatukeen oikeutetuille henkilöille.

– Tämä on merkittävä kädenojennus pitkäaikaistyöttömille ja hyvä esimerkki kaupungin ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä. Aurinkolisällä kaikki voittavat, sillä kunta välttyy maksamasta valtion kalliita sakkomaksuja pitkäaikaistyöttömyydestä, Junnila kommentoi.

Naantalilaisen Autohuolto W:n yrittäjä Ville-Veikko Saari on hyvillään Aurinkolisän tuomasta win–win-tilanteesta.

– Vaikka tuet maksetaan yritykselle takautuvasti, siitä ei tule ongelmia, kun osaa varautua. Uutena yrityksenä ainakin meidän kohdallamme Aurinkolisä madalsi kynnystä työntekijän palkkaamiseen, Saari sanoo.
– Ensimmäisen Aurinkolisällä palkkaamamme henkilön tuki tulee pian päätökseen, mutta työt jatkuvat, sillä homma hänen kanssaan toimii, lisää Saari.

Tuoreena yrittäjänä Saarta kiinnostaa erityisesti työllistymismahdollisuuksien tarjoaminen nuorille.

– Perustimme Autohuolto W:n keväällä 2015 kolmen nuoren yrittäjän voimin Naantalin keskustaan. Sittemmin yrittäjäporukkamme on kasvanut yhdellä. Kuluvan vuoden keväällä oli edessä jo toiminnan laajennus Luolalaan, kun yrityksemme oli hädin tuskin 1-vuotias, Saari taustoittaa.
– Vaikka olemmekin vielä yrityksenä taaperoiässä, olemme onnistuneet työllistämään seitsemän henkeä. Kysyntää ja tekijöitä riittää, joten haluamme jatkuvasti kehittää palvelujamme ja sitä kautta rekrytoida lisää tekijöitä, iloitsee Saari.

Saaren mukaan tärkeintä on löytää paras tekijä avoinna olevaan työhön.

– Etusijalle laitamme nuoret naantalilaiset, joilla on potentiaalia ja intoa oppia ja kehittyä työelämässä, huomauttaa Saari.
– Mahdollisesti seuraava rekrytointi voisi olla edessä kevätsesongin aikana, Saari jatkaa.

Tuesta kiinnostuneita Saari kehottaa olemaan yhteydessä kaupungin työllisyysohjaaja Auli Järviseen.

– Järvisen puoleen on saattanut kääntyä missä tahansa työllistämiseen liittyvässä asiassa, ja aina on saanut puhelimitse tai sähköpostitse vastauksen, Saari kehuu avunsaannin helppoutta.

Vuonna 2015 tukea käytti ainoastaan yksi yritys. Tänä vuonna Aurinkolisää on tähän mennessä käytetty viiden henkilön työllistämiseen. Lisäksi tuella on työllistetty kesätöihin kaksi nuorta.

Katariina Mäkinen-Önsoy