VG-62:n Sun City Synchro luisteli pronssille ja SM-finaaliin

Naantalilaisen VG-62:n SM-noviisijoukkue Sun City Synchro oli iloisen yllättynyt pronssisijastaan, joka vei joukkueen suoraan finaaliin. Kuva: Kirsi Laine.

TAITOLUISTELU. Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailut luisteltiin viime viikonloppuna 5.–6. marraskuuta Helsingin jäähallissa. Naantalilaisen VG-62:n joukkueista kisaan osallistui SM-noviisijoukkue Sun City Synchro ja SM-juniorijoukkue Sun City Swing.

Lauantaina kilpaillut Sun City Synchro luisteli 1. lohkon viimeisenä ja sijoittui kilpailussa pronssille. Joukkue oli selvästi yllättynyt sijoituksestaan pisteiden jälkeen, sillä suorituksesta saadut pisteet 43,65 ja suoritukseen mahtuneet virheet eivät ehkä heti antaneet odottaa niin korkeaa sijoitusta.

SM-noviisijoukkueen Witch-vapaaohjelmaan jäi paljon parannettavaa seuraavaan kilpailuun mikä lupaa tietenkin hyvää myös loppukautta ajatellen. Witch on syntynyt joukkueen valmentajien ja teatteriohjaaja Fiikka Forsmanin yhteistyöllä. Forsman on vetänyt VG:n SM-joukkueille ilmaisuharjoituksia muutaman kauden ajan ja on ollut tervetullut lisä monipuoliseen harjoitteluun.

SM-noviisien 1. lohkon voitti Team Dynamique (HSK) pistein 58,24 ja toiseksi sijoittui Starlights (HL) pistein 55,27. Sun City Synchro lunasti jo paikan SM-kilpailuihin, sillä kolme parasta pääsee suoraan helmikuussa pidettävään SM-finaaliin.

SM-juniorijoukkue Sun City Swing luisteli lauantaina kisassa Haka-lyhytohjelmansa kohtuullisen varmoin ottein, sijoittuen sillä seitsemänneksi. Suorituksesta jäivät kuitenkin uupumaan parin elementin tekniset tasot, mikä verotti joukkueen pistesaalista.

Sunnuntaina joukkue tulkitsi vapaaohjelmansa ”Koulrofobian” vielä hieman haparoivin ottein ja oli sillä sekä lopputuloksissa seitsemäs. Sijoitukset jättivät mitaleille mielivälle joukkueelle suuhun happaman maun.

Onneksi suorituksissa ja ohjelmissa on vielä paljon parantamisen varaa. Nyt harjoittelemme entistä kovemmin kohti 2. SM-valintakisaa, kommentoi joukkueen valmentaja Essi Kivistö SM-juniorien kilpailuviikonloppua.

SM-juniorien sarjan voitti Musketeers (HL) pistein 143,83. Toiseksi sijoittui Team Fintastic (HTK) 142,38 pisteellä ja kolmanneksi Dream Edges (Kaari) 128,69 pisteellä.

SM-senioreiden kisan voitti Rockettes (HTK) pistein 194,62. Toiseksi sijoittui Team Unique (HSK) 189,77 pisteellä ja kolmanneksi Marigold IceUnity (HL) 183,86 pisteellä. Neljänneksi luisteli Revolutions (ETK) 148,24 pisteellä.

Sandra Englund