Turun yliopiston kuoro tuo joulukonserttinsa Lietoon

Turun yliopiston kuoro konsertoi joulun alla Liedon kirkossa. Kuva: Arttu Punkkinen.

LIETO. Turun yliopiston kuoro tarjoaa hengähdystauon joulukuisen kiireen keskelle joulukonsertillaan 7.12. klo 19 Liedon kirkossa, jossa soivat henkisyyden, inhimillisyyden ja rauhan teemat. Tarjolla on sekä perinteisiä suomalaisia suosikkeja että joulumusiikkia muun muassa Pohjois-Amerikasta ja Englannista.

Tuttuja joululauluja kuullaan muun muassa Sibeliukselta, Madetojalta ja Hannikaiselta, mutta mukana on myös uudempaa musiikkia. Juhani Komulaisen liikuttava Vinternatten ei kerro suoranaisesti joulusta, mutta sen viesti sivuaa kristillisen joulun sanomaa: kuin vieraasta maailmasta Jumala lähetti valon maailmaan tuomaan ihmisille toivon ja rakkauden.

Konsertissa kuullaan myös Maria-aiheisia kappaleita. Marian ilo ja tuska kietoutuvat yhteen Selim Palmgrenin klassikossa Ja neitsyt pikku poijuttansa sekä kansanlauluun Maria Herran piikanen perustuvassa Gottfried Woltersin saksankielisessä sovituksessa.

Yhdysvaltalaisen Eric Whitacren Lux Aurumque kuuluu jo kuoron vakiorepertuaariin. Hiljaisessa lumoavuudessaan se pysäyttää kuulijan joulun ihmeellisen valon äärelle. Kanadalaisen Eleanor Daleyn The Huron Carol kertoo, miten Amerikan intiaanien Jumala lähettää enkeleiden kuoron kertomaan joulun sanoman pohjoisen metsästäjille.

Turun yliopiston kuoro on yli 70 laulajan tasokas sekakuoro, joka on niittänyt mainetta kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja joka konsertoi säännöllisesti myös ulkomailla. Ensi keväänä kuoro juhlistaa 30-vuotista taivaltaan juhlakonsertilla Turun konserttitalossa.

Kuoroa on johtanut elokuusta lähtien musiikin maisteri Elisa Huovinen. Hän toivoo, että konsertti toisi kuulijoille lämpöä ja rauhaa joulunodotukseen.

– Joulunaikaan on mahdollisuus pysähtyä omien arvojen sekä herkkien tunteiden äärelle – henkilökohtaisen hengellisyyden määrästä riippumatta, Huovinen sanoo.

Konserttiin on vapaa pääsy.

TSS