Paula Ehrman avasi Art Deco -näyttelynsä Naantalin taidehuoneelle

Paula Ehrman avasi Art Deco -näyttelynsä Naantalin taidehuoneelle. Kuva: Paula Ehrman.

NAANTALI. Raisiolaisen harrastajamaalari Paula Ehrmanin Art Deco -tyyliset öljyvärimaalaukset ovat esillä Naantalin taidehuoneella 22.–30.11. klo 12–18. Näyttelyssä kurkistetaan 1920–30-luvuilta tuttuun hillittyyn pukeutumismuotiin naishahmojen välityksellä.

– Minulle on aina ollut mieluisinta maalata öljyväreillä henkilökuvia. Monta vuotta Michael Monroe -maalauksia tehtyäni oli kiva vaihtaa maalausaihe naisfiguureihin ja vanhaan aikaan, Ehrman kommentoi.

Inspiraatiota ja mallia Ehrman sai maalausprojektiinsa kirjoista.

– Luin Kartanon vuosi: Downton Abbey -nimistä kirjaa, jossa kerrottiin esimerkiksi puvustuksesta, jota käytettiin Downton Abbey -televisiosarjassa. Kirjassa luonnehdittiin hienosti myös henkilöhahmoja kuten Granthamin kreivitärtä, Lady Mary Crawleytä, Lady Edith Crawleytä ja Lady Rose MacClarea.

TSS