Nousiaisten lukio mukana EU:n käännöskilpailussa

Nousiaisten lukiosta kilpailuun osallistuvat toisen vuoden opiskelijat Aino Kairinen, Ilona Kairinen, Jonna Koivisto, Inna Lappalainen ja Topias Salminen. Kuva: Laura Kinnunen.

NOUSIAINEN. Nousiaisten lukio on tänä vuonna yksi Juvenes Translatores -käännöskilpailun osallistuvista kouluista. Euroopan komission käännöstoimen 17-vuotiaille nuorille vuosittain järjestämän kilpailun koepäivä on torstai 24. marraskuuta.

Kilpailussa oppilaat kääntävän lyhyehkön tekstin joltain EU-kieleltä äidinkielelleen. Jokaisesta EU-maasta valitaan yksi voittaja, joka pääsee palkintomatkalle Brysseliin.

Nousiaisten lukiosta kilpailuun osallistuvat toisen vuoden opiskelijat Aino Kairinen, Ilona Kairinen, Jonna Koivisto, Inna Lappalainen ja Topias Salminen. He ovat valinneet käännöstekstien lähtökielen itse, ja valitut kielet ovat englanti, saksa ja ruotsi. Näiden kielten lisäksi Nousiaisten lukiossa opiskellaan saksaa, ranskaa, espanjaa ja venäjää.

Tämä nyt kymmenettä kertaa pidettävä kilpailu järjestetään kaikissa EU-maissa. Suomessa kilpailuun osallistuu 13 arpomalla valittua koulua. Käännöstoimen pääosasto arvioi kunkin maan kilpailukäännökset ja valitsee yhden voittajakäännöksen jokaisesta EU:n jäsenmaasta. Palkintotilaisuus pidetään keväällä 2017 Brysselissä.

TSS