Länsiturkulainen Heli Nykänen palkittiin Turun Yrittäjänaisena

Heli Nykäsen yritys Tehden Oy työllistää Länsi-Turun Pitkämäessä 20 henkeä. Kuva: Taina Kannus.

LÄNSI-TURKU. Vuoden turkulaiseksi yrittäjänaiseksi 11. marraskuuta valitun Heli Nykäsen yritys Tehden Oy työllistää Länsi-Turun Pitkämäessä 20 henkeä. Tehden-ohjelmisto on monipuolinen ja joustava toiminnanohjausjärjestelmä, joka sopii esimerkiksi kaupan, liikunnan ja kauneusalan yrityksille.

Vuoden Yrittäjänainen valmistui maisteriksi luonnontieteelliseltä alalta, ja on sittemmin toiminut Turun yliopiston tutkijana ja opetustehtävissä. Yrityksen Nykänen perusti puolisonsa kanssa vuonna 2007. Alkuvuosina yritys teki mittatilausohjelmistoja. Tehden-ohjelmistotuote tuotiin markkinoille vuonna 2013.

Ohjelmisto sisältää kassajärjestelmän, tuote- ja varastonhallinnan, asiakasrekisterin ja laskutuksen lisäksi mm. osto- ja myyntitilausjärjestelmän sekä monipuoliset raportointimahdollisuudet. Palvelu räätälöidään yrityskohtaisesti kunkin tarpeiden mukaan, ja se toimii pilvessä.

Yrityksen kehitys on ollut todella huimaa: kaiken kokoisia pk-yrityksiä on nyt asiakkaina noin 600 eri toimialoilta. Tällä hetkellä Tehden suuntaa palvelujaan myös isompien yritysten käyttöön varsinkin kaupan alalle. Haaveissa on tulevaisuudessa viedä Tehden-ohjelmisto myös ulkomaisille markkinoille.

Toimitusjohtajan rooli ja yrittäjyys yhdessä puoliso Teemu Juntusen kanssa tuo Nykäselle töitä myös kotiin asti. Kahden kouluikäisen lapsen kanssa joustava työ ja lähellä sijaitseva koti on helpottanut arjen sujumista.

Nykänen pitää verkostoja suuressa arvossa.

– Yrittäjänaisten tapahtumissa on ollut mukavaa ja hyödyllistä tavata muita yrittäjiä, hän kommentoi.

Turun Yrittäjänaiset ry on valinnut vuosittain vuodesta 1982 alkaen ansioituneen Turun Yrittäjänaisen. Valintakriteereiksi on listattu vähintään viisivuotinen ura yrittäjänä, taloudellinen menestys sekä esimerkillinen yrittäjähenkilö.

Teksti ja kuva: Taina Kannus