Eväitä Elämälle -kampanja jalkautuu Lidl-myymälöihin

Kuva viime kevään hyväntekeväisyysarvontakampanjasta. Kuva: Raseko.

Promootiot tapahtuvat Lidlin myymälöissä Naantalissa, Raisiossa, Liedossa, Kaarinassa ja Turussa to 17.11., la 19.11., ma 21.11. ja to 24.11. klo 14–19.

NUORET. Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman varainkeruulle on saatu vahvaa pontta oppilaitoksen ja kaupan yhteistyöstä. Viime keväänä Pelastakaa Lapset ry ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä käynnistivät pilotin, jossa ammatillisen koulutuksen opiskelijat valjastettiin promootio- ja varainhankintatyöhön 
nuoret auttavat nuoria -teemalla.

Tulokset olivat niin positiivisia, että yhteistyö laajenee tänä syksynä. Kumppanina ovat Naantalin, Raision, Liedon, Kaarinan ja Turun Lidlin myymälät, joiden pullonpalautuspisteissä opiskelijat pitävät promootiotempauksia auttaen ja neuvoen asiakkaita hyväntekeväisyysarpajaisiin osallistumisessa.

Ideana arpajaisissa on, että kun palauttaa pantillisia pulloja ja tölkkejä, voi automaateissa valita Eväitä Elämälle -hyväntekeväisyysarvonnan. Osallistumalla arpajaisiin asiakas tukee Pelastakaa Lasten toimintaa. Varat kohdennetaan alueen syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyväksi tukemalla heidän opintojaan ja harrastuksiaan. Hyvän mielen lisäksi asiakas itsekin voi hyötyä, sillä palkintona arpajaisissa on 5 – 100 000 euron lahjakortteja.

Opiskelijat saavat projektin kautta arvokasta kokemusta työelämästä, järjestötoiminnasta ja asiakaskohtaamisesta. Myös osaamispisteitä kertyy sekä kontakteja paikallisiin kauppiaisiin. Viimekeväisen pilotin myötä pari opiskelijaa sai työpaikankin, kertoo Rasekon yritystoiminnan opettaja Ari Tornberg.

Tässä yhteistyössä yhdistyy monia kaupalle ja Lidlille tärkeitä asioita. Palautusarpajaisissa hyvä kiertää monella tapaa: pullojen materiaali kierrätetään, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret saavat tukea ja samalla nuoret promoottorit pääsevät tutustumaan työelämään ja kaupan alaan, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen.

TSS