Eväitä Elämälle -kampanjassa nuoret auttavat nuoria

Eväitä Elämälle -hyväntekeväisyysarvontaa Raision Lidl-myymälässä esittelivät maanantaina 21.11. Rasekossa liiketalouden perustutkintoa suorittavat Sebastian Sundholm (vas.), Markus Mäki-Laurila ja Aleksi Saari. Lidlin asiakkailla on ollut vaihtelevasti tietoa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmasta: ”Osa on tiennyt ohjelmasta etukäteen, kun taas toisille se on tullut aivan uutena tietona. Myös hyväntekeväisyyteen lahjoittamisinto on ollut hyvin vaihtelevaa, mutta olemme ainakin päässeet esittelemään kampanjaa” he sanovat. Kuva: Ragıp Önsoy.

Syyskauden viimeinen Eväitä Elämälle -promootio tapahtuu Lidlin myymälöissä Naantalissa, Raisiossa, Liedossa, Kaarinassa ja Turussa torstaina 24. marraskuuta.

NUORET. Raision Lidl-myymälässä maanantaina 21.11. Eväitä Elämälle -hyväntekeväisyysarvontaan asiakkaita opastivat Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekossa liiketaloutta opiskelevat Markus Mäki-Laurila, Aleksi Saari ja Sebastian Sundholm.

– Kampanja-aikana Lidlin pullonpalautusautomaateista voi valita Eväitä Elämälle -hyväntekeväisyysarvonnan. Osallistumalla arpajaisiin asiakas tukee Pelastakaa Lasten toimintaa, Mäki-Laurila kertoo.
– Varat ohjataan paikallisten lasten ja nuorten opintojen ja harrastusten tukemiseen, Sundholm sanoo.

Hyvän mielen lisäksi asiakas itsekin voi hyötyä, sillä palkintona arpajaisissa on 5 – 100 000 euron lahjakortteja.

– Lisäksi hyväntekeväisyyteen voi osallistua tipauttamalla kolikon keräyslippaaseen, Sundholm muistuttaa.

Sekä mynämäkeläinen Mäki-Laurila että raisiolaiset Saari ja Sundholm ovat ennenkin olleet mukana hyväntekeväisyyden varainhankintatehtävissä.

– Rippikoulua käydessä osallistuimme varainkeruuseen, joten tämä on nyt sitten toinen hyväntekeväisyyskampanja, jossa olemme olleet aktiivisesti mukana, he toteavat.

Vielä ehtii mukaan kampanjaan

Syyskauden viimeinen Eväitä Elämälle -promootio tapahtuu Lidlin myymälöissä Naantalissa, Raisiossa, Liedossa, Kaarinassa ja Turussa torstaina 24.11. klo 14–19.

Varainkeruutempaukset ovat jatkoa Pelastakaa Lapset ry:n ja Rasekon viime keväänä käynnistämälle pilotille, jossa opiskelijat valjastettiin promootio- ja varainhankintatyöhön nuoret auttavat nuoria -teemalla.

Yhteistyötä lähdettiin laajentamaan tänä syksynä entisestään ja kumppaniksi saatiin Lidlin myymälät Turun seudulla. Ennen myymälöihin jalkautumista Pelastakaa Lapset ry perehdytti Rasekon toisen vuoden opiskelijoita kolmannen sektorin hyväntekeväisyystoimintaan.

Hyötyä kaikille osapuolille

Rasekon yritystoiminnan opettaja Ari Tornberg ja Lidlin vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen ovat hyvillään yhteistyöstä.

– Opiskelijat saavat projektin kautta arvokasta kokemusta työelämästä, järjestötoiminnasta ja asiakaskohtaamisesta. Myös osaamispisteitä kertyy sekä kontakteja paikallisiin kauppiaisiin. Viimekeväisen pilotin myötä pari opiskelijaa sai työpaikankin, kertoo Tornberg.

– Tässä yhteistyössä yhdistyy monia kaupalle ja Lidlille tärkeitä asioita. Palautusarpajaisissa hyvä kiertää monella tapaa: pullojen materiaali kierrätetään, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret saavat tukea ja samalla nuoret promoottorit pääsevät tutustumaan työelämään ja kaupan alaan, sanoo puolestaan Järvinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy