Naantalilainen Kymppi-Katto valtaa vauhdilla Ruotsin kattomarkkinoita

YRITYSUUTISET. Naantalilaisen perheyhtiön kattoremonttimarkkinoiden valtaus Ruotsissa alkoi vuosi sitten. Jo nyt myynti on räjähtänyt tuplasti yli arvioidun eli kolmeen miljoonaan euroon.

Suomalaista osaamista arvostetaan Ruotsissa. Siellä kattoremontin teko Kymppi-Katon tapaan kokonaispalveluna menee kuin kuumille kiville, myyntipäällikkö Markku Koistinen iloitsee.

Kymppi-Katto paitsi asentaa kattoja, myös valmistaa omaa Jalo-kattobrandiaan Naantalin tehtaassaan. Kymppi-Katto on Markku Koistisen perheen yritys, joka työllistää tällä hetkellä jo noin 100 ammattilaista.

Työntekijämme ovat arvokkain pääomamme ja heistä huolehtiminen on meille tärkeää, se menee meillä jopa tuloksenteon edelle. Kannamme osaltamme yhteiskuntavastuuta työllistämällä ja kouluttamalla suomalaisia nuoria ammattiin, tarjoamalla heille työpaikan sekä viemällä suomalaista osaamista nyt myös Ruotsiin, Koistinen kertoo.

Toiminta alkoi 20 vuotta sitten Koistisen yhden miehen yrityksenä, nyt liikevaihto on jo 10 miljoonaa euroa.

Omat kouluttamamme asentajat sekä oma laadukas tuotteemme luovat yhdessä laadullisesti lyömättömän konseptin, kehuu Koistinen.

Ruotsiin perustettu tytäryhtiö Tio-Tak aloitti marraskuussa 2015. Toistaiseksi asennukset on tehty Kymppi-Katon suomalaisten asentajien toimesta, mutta kymmenen paikallista asentajaa on jo koulutettavana.

Ruotsalaiseen remontointikulttuuriin on olemme päässeet melko hyvin sisään. Onnistuneet rekrytoinnit, hyvä myyntitapa, ruotsalaisten säännösten nopea omaksuminen asennuksissa ja ripeä ammattilaisten toteuttama kokonaispalvelu on purrut todella hyvin, Koistinen sanoo tyytyväisenä.

TSS