Juhla- ja tapahtumapalveluyrittäjät verkostoituivat Maskussa

Nousiaislaisen Juhlan lumoa -yrittäjä Jenni Petäjoki on tyytyväinen onnistuneeseen tapahtumaan. ”Tarjolla oli vinkkejä juhlien järjestämiseen, lahjaideoita päivänsankarille sekä työnäytöksiä ja kattauksia. Ohjelmassa oli lisäksi musiikkia ja taikuutta. Seuraavaksi suunnittellaan jälleen tuorein vinkein eri vuodenajoille jotain uutta”, Petäjoki toteaa. Kuva: Ragip Önsoy.

Maskun Kankaisissa järjestettyä juhlatapahtumaa emännöinyt nousiaislainen Jenni Petäjoki painottaa paikallista yhteistyötä ja tuo esille juhlasuunnittelijan työn monipuolisuutta.

MASKU. Ensimmäistä kertaa järjestetty Juhlan lumoa -tapahtuma houkutteli Maskun Kankaisten kartanon navettarakennuksen täyteen näytteilleasettajia ja asiakkaita 25. syyskuuta.

Nousiaislaisen yrittäjä Jenni Petäjoen organisoiman tapahtuman ideana oli tuoda pääosin Masku–Laitila -akselilla toimivat juhla- ja tapahtumapalveluja tuottavat yritykset saman katon alle.

– Verkostotapahtuma onnistui odotusten mukaan: yrittäjät tulivat tutummiksi toisilleen ja asiakkaille. Lisäksi joitain yhteistyökuvioita saatiin aluilleen, Petäjoki iloitsee.

Petäjoki näkee verkostoitumisen tärkeänä osana ammattiaan.

– Yhteistyö yritysten välillä kannattaa, sillä on asiakkaan edun mukaista, että saatavilla on ammattiosaamista parhaimmalla mahdollisella aikataululla, toteaa Petäjoki.
– Paikallisuus tuo myös omat etunsa: Kun juhlatilat ovat entuudestaan tuttuja, on helpompi lähteä hahmottamaan asiakkaan tarpeita, Petäjoki lisää.

Tapahtumassa mukana ollut Kankaisten kartanon kokous- ja juhlapalveluyritys Sodexon palvelupäällikkö Marja Koskela on Petäjoen kanssa samoilla linjoilla.

– Yhteistyö muiden paikallisten toimijoiden kanssa on erityisen tärkeää. Viimeisimpänä yhteistyökumppanina meillä on MBakery, joka täydentää oivasti omaa tarjoiluvalikoimaamme, Koskela sanoo.

Jenni Petäjoki perusti oman Juhlan lumoa -hää- ja juhlasuunnittelupalvelua tarjoavan yrityksen alkuvuodesta. Vaihtelevat työtehtävät ovat pitäneet sisällään esimerkiksi suunnitelmat neljän hengen illanviettoon sekä isompiin cocktail- ja syntymäpäivätilaisuuksiin.

– Nykyään on yleistä, että juhlasuunnittelijalta tilataan joko kokonaisvaltainen paketti tai sitten vain pientä apua. Paljon riippuu tilaisuudesta ja työn laajuudesta, mutta yleisesti suunnittelutyöt hinnoitellaan parista kympistä ylöspäin, Petäjoki huomauttaa.

Petäjoen mukaan juhlasuunnittelijan päällimmäisenä tarkoituksena on tarjota asiakkaalle kiireen ja arjen pyörityksen keskellä nautinnollinen ja stressitön juhlapäivä.

– Häiden suunnitteluapua kannattaa tilata noin vuosi ennen varsinaista juhlapäivää, mutta pienempien juhlien tai tapahtumien suunnitteluun riittää lyhyempikin aika. Vahvuutenani pienyrityksenä on mahdollisuus hyvinkin joustavaan ja nopeaan reagointiin, Petäjoki jatkaa.

Toinen uusi tekijä alalla on ruskolainen HeVi Props -yritys, joka paitsi vuokraa tapahtumatarvikkeita ja -somisteita, myös tekee juhlasuunnittelua.

– Palkanlaskijan ja somistajan kokemuksella uskaltauduin perustamaan oman yrityksen ystävänpäivänä 14.2. Sattui sopivasti, että tällainen verkostotapahtuma järjestettiin tässä kohtaa ensimmäistä yrittäjävuotta, yrittäjä Heidi Viljanen hymyilee.

Katariina Mäkinen-Önsoy
Kuvat: Ragip Önsoy.