Raision Kaatiskunkussa kisataan koko perheen voimin

Toista kauttaan radio-ohjattavalla polttomoottorisella VW Kuplalla kisaava raisiolainen Viljami Nyroos, 11, nähdään jälleen tositoimissa Kaatiskunkku 6 -kilpailussa Raision moottoriurheilukeskuksessa 24.9. Tänä vuonna Viljami oli junnuluokan SM 3. Kuva: Ragip Önsoy.

MOOTTORIURHEILU. Kaatiskunkku 6 -kilpailu ajetaan Raision moottoriurheilukeskuksessa lauantaina 24. syyskuuta. RC Copra Teamin järjestämässä kilpailussa ajetaan polttomoottorisilla radio-ohjattavilla autoilla. Tapahtuma on maksuton yleisölle.

Kilpailevat luokat ovat RC Jokkis ja Outlaw, joista Outlaw-nelivetoluokka on tunnetumpi kuin uudempi tulokas RC Jokkis.

– RC Jokkis on herättänyt kiinnostusta erityisesti, sillä tänä vuonna mukaan on tullut erikseen junnusarja, jossa kilpailevat kaikki alle 15-vuotiaat. Kaatiskunkku 6 -kilpailussa ajetaan ensimmäistä kertaa myös RC Jokkis naistenluokka, jossa kaikki ovat aloittelijoita, käytännössä täysin kokemattomia. Kaatiskunkku 6 -kilpailussa itse kilpailun lisäksi tavoitteena on tuoda esille miten RC-maailma on mahdollinen koko perheelle – niin kilpailijana kuin kannustus- ja huoltojoukoissa, Paula Närvä-Nyroos Raision Urheiluautoilijoista kertoo.
– Ajan ensimmäistä kertaa RC Jokkista naisten luokassa. Viihteellistä siitä ainakin yleisölle tulee, sillä ajoharjoitteluun ei ole tapahtuman järjestämisen tiimellyksessä juuri jäänyt aikaa. Mutta leikkimieli ja viihdearvo ovatkin luokassa tällä hetkellä kaikkein tärkein tekijä, Närvä-Nyroos lisää.

Tapahtumassa kilpailun lisäksi arvotaan yleisön kesken ralliautokyyditys ja lapsilla on mahdollista päästä ajelulle offroad-auton kyytiin.

– Kaatiskunkku 6 on järjestyksessä kuudes vuosittain syksyisin järjestetyistä RC-kilpailuista, mutta tänä vuonna kilpailusta luodaan ensi kertaa tapahtuma koko perheelle. Suunnitelmissa ensi vuodelle on toteuttaa tapahtuma vielä laajempana muun muassa rakentamalla alueelle leikkipuisto perheen pienimpiä ajatellen, Närvä-Nyroos sanoo.

Naisten luokkaan on tällä hetkellä ilmoittautunut kuusi ja nuorten luokkaan viisi ajajaa.

– Naisten luokassa ajaa myös tyttäreni Viivi, 8. Tapahtumassa nähdään mahdollisesti tyttäreni Lillin, 5, ohjaama kupla – tarkoituksena demostroida yleisölle, ettei laji katso ikää tai sukupuolta, Närvä-Nyroos selittää.

– Junnuluokan SM 3 -sijan tänä vuonna saavuttanut Viljami-poikani, 11, kisaa nyt toista kauttaan polttomoottorisella VW Kuplalla. Junnut ovat aikaisempina vuosina ajaneet yleisen luokan yhteydessä, mutta nyt ensi kertaa kun junnuja on useampia, he voivat ajaa omissa erissään, jatkaa Närvä-Nyroos.

Junnuissa ajaa Viljami Nyroosin lisäksi ainakin Eelis Lassila, Elias Lehtimäki, Nico Viitanen, Elias Alipirjelä ja Kristofer Laur.

Palovuorentiellä sijaitsevan Raision moottoriurheilukeskuksen RC-rata on rakennettu täysin talkoovoimin hyödyntäen muun muassa käytöstä poistettuja paloletkuja ja jalkapallokenttien keinonurmimattoja. Rata on saanut Kaatiskunkku 6 -kilpailuun uuden profiilin, mikä tekee siitä sekä entistäkin yleisöystävällisemmän ja kiinnostavamman ajaa molempien luokkien kilpailijoille. Pienoisautoilutoimintaa on ollut RaisUassa vuodesta 2009 alkaen.

Katariina Mäkinen-Önsoy