Peimari United juhli lauantaina MaPSin ja Kaikkien aikojen Kolmosen voittoa

JALKAPALLO. Maskussa Taponkedon kentällä pelattiin lauantaina 17. syyskuuta Turun piirin Kolmosen ratkaiseva ottelu. Peimari United voitti Maskun Palloseuran, MaPS, lukemin 1–3 ja varmisti sekä Kolmosen voiton että sarjanousun Kakkoseen.

Kauden tärkein peli keräsi Maskuun viitisen sataa jalkapallofania. Peimarista paikalla oli parisatahenkinen kannattajajoukko ja MaPSia kannusti omien fanien lisäksi moni muu joukkue, sillä tasapelin tai MaPSin voiton avulla Kolmonen olisi ratkennut vasta ensi lauantaina.

Tunteet kävivät kuumina koko ottelun ajan sekä nurmella että katsomossa. Peimari Unitedille kaksi maalia teki Leonido Soares ja yhden maalin Nico Salmiosalo. Maskun maalista vastasi Joonas Manzo.

Ratkaisevassa pelissä tunteet kävivät kuumina ja tuomareilla riitti tekemistä.
Ratkaisevassa pelissä tunteet kävivät kuumina ja tuomareilla riitti tekemistä.

Historiallinen nousija

Peimari United nousee voittonsa myötä ylempään sarjaan jo neljättä kertaa putkeen. Peimarin valmentaja Diogo Nobre liikuttui kyyneliin ottelun jälkeen.

– Tämä oli hieno jalkapalloshow. Toimme fanit mukanamme ja tunnelma oli loistava, kommentoi valmentaja.

Peimarin fanit ovatkin seuranneet uskollisesti joukkuetta pelistä toiseen. Lauantaina aktiivisuus palkittiin. Kun peli päättyi, 200 fania juoksi nurmelle juhlimaan voittoa joukkueen kanssa.

Tie voittoon aukesi hyvällä valmistautumisella.

– MaPS on hyvä joukkue. Opiskelimme koko viikon heidän pelitaktiikkaansa. Katsoimme kuusi MaPSin peliä nauhalta ja sen perusteella tiesimme, mitkä ovat meidän vahvuuteemme. Se teki pelaamisesta helpompaa, mutta ei voitto missään nimessä helppo ollut. Pelaajamme olivat ilmiömäisiä, hän kehuu.

Ensi kauden Nobre uskoo olevan Kakkosessa vaikea, mutta myös hyvä mahdollisuus pelaajille päästä näyttämään taitonsa.

– Yritämme tehdä parhaamme. Kakkosta varten tarvitsemme kuitenkin suuremman budjetin, hän sanoo.

Maskussa oli lauantaina 500 katsojaa. Peimarin fanikatsomo lippuineen näkyy kuvassa oikealla.
Maskussa oli lauantaina 500 katsojaa. Peimarin fanikatsomo lippuineen näkyy kuvassa oikealla.

MaPS jatkaa samalla valmentajalla

MaPS pelaa seuraavankin kauden Kolmosessa. Joukkue tiedotti syyskuun alussa jatkavansa nykyisen valmentajansa Petteri Pitkäsen komennuksessa. Ensi kautta maskulaiset eivät ole kuitenkaan vielä kapteeninsa Toni Kuisman mukaan miettineet.

Lauantain pelistä hänelle jäi päälimmäiseksi mieleen suuri pettymys.

– Vastustaja oli yllättävän hyvä. Peimari pelasi taktisen viisaasti ja teki meille pelin avaamisen todella tukalaksi. Vastustajan maalit syntyivät meidän henkilökohtaisista virheistä, Kuisma kommentoi.

MaPSin selkeänä tavoitteena oli nousta takaisin Kakkoseen, josta he viime vuonna tippuivat täpärästi Kolmoseen. Tavoite ei kuitenkaan kaatunut yhteen peliin.

– Menetimme jo alkukaudesta muutamia pisteitä, jotka olisi pitänyt ehdottomasti saada. Ei sarjavoitto koskaan ole yhdestä pelistä kiinni, hän sanoo.

Erityisen hyvän kauden Maskussa pelasivat laitahyökkääjä Niklas Harjula sekä Aleksi Laiho, joka puuttui viimeisestä pelistä.

2000 kotikatsojaa

Monskan Näköradio lähetti ottelun myös kotikatsomoihin. Kuvassa Mikko Seppälä (vas.), Kimmo Muttilainen ja Pauno Kymäläinen.
Monskan Näköradio lähetti ottelun myös kotikatsomoihin. Kuvassa Mikko Seppälä (vas.), Kimmo Muttilainen ja Pauno Kymäläinen.

Monskan Näköradio kuvasi ottelun myös kotikatsomoihin. Lähetystä on katsottu tähän mennessä noin parituhatta kertaa. Ottelun selosti kotikatsomoihin toimittaja Kimmo Muttilainen ja asiantuntijakommentit kuultiin naantalilaiselta Pauno ‘Pake’ Kymäläiseltä, joka on aikanaan pelannut Suomen maajoukkueen kapteenina.

Monskan Näköradion yrittäjä Mikko Seppälä nimesi Turun piirin Kolmosen jo ennen kauden alkua Kaikkien aikojen Kolmoseksi. Tänä vuonna erityisen tasokas, jännittävä ja yllätyksellinen sarja ei pettänyt odotuksia, vaan tarjosi täyslaidallisen urheiluhuumaa.

– Sarja meni viime merteillä jännittäväksi, kun MaPS suoritti hyvin ja muut joukkueet onnistuivat varastamaan pisteitä Peimarilta. Tämän ottelun voittaja oli kuitenkin selvillä koko ajan. Oli vain ajan kysymys, koska Peimari latoo maalit sisään. Peimarilla on nyt hyvä paketti. Jos Nobre pystyisi pitämään tunteensa kurissa myös tappioiden hetkillä, heillä olisi loistava paketti. Kakkosessa pärjäämiseksi heidän tulisi saada kuitenkin uusia pelaajia. Muutamalla täsmähankinnalla ja kurinalaisuudella heillä on nähdäkseni ihan hyvät mahdollisuudet säilyä Kakkosessa, Seppälä kommentoi.

Monskan Näköradion ”Kaikkien aikojen Kolmonen” -projektilla kerätään varoja lasten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

Vaikka voittaja on jo selvillä, sarja päättyy virallisesti vasta tämän viikon lauantaina 24. syyskuuta. Silloin Masku kohtaa Naantalissa VG-62:n. Peimari puolestaan pelaa Kaarinassa KaaPoa vastaan.

Janica Vilen