Löylyn Christian Vänttinen hopeasijalle Ruotsi-ottelun 800 metrin juoksussa

Naantalin Löylyn Christian Vänttinen (oik.) valmentajansa Toni Huppusen kanssa Suomi–Ruotsi-maaottelussa 3.–4.9. Ratinan Stadionílla Tampereella. Kuva: Saara Sola-Huppunen.

YLEISURHEILU. Naantalin Löylyn Christian Vänttinen, 17, sijoittui toiseksi poikien Suomi–Ruotsi-maaottelun 800 metrin juoksussa. Viikonloppuna 3.–4.9. Ratinan Stadionilla Tampereella järjestetty Ruotsi-ottelu on vuosittainen Suomen ja Ruotsin joukkueiden välillä käytävä yleisurheilumaaottelu, joka sisältää naisten, miesten, poikien ja tyttöjen kilpailusarjat.

Aikuisten sarjassa Ruotsi-ottelussa Löylyä edusti Markus Teijula, joka sijoittui viidenneksi 400 metrin juoksussa. Teijula oli mukana myös voittoisassa 400 metrin viestissä. Ville Lampisen, Oskari Mörön, Don-Zheni Ekoebven ja Teijulan muodostama joukkue voitti länsinaapurin viestijoukkueen pistein 5–2.

Maaotteluun haastajan asemassa lähteneellä Christian Vänttisellä on takanaan vaihtelevan menestyksen kesä, joten maaottelun hopeasija tuli nuorelle miehelle yllätyksenä.

– Nyt kun kesän sairasteluista on päästy eteenpäin, juoksu kulki taas ongelmitta, kertaa Vänttinen tuntoja ensimmäisestä Suomi-Ruotsi-maaottelustaan.
– Vaikka tilastot kertoivat alun perin muuta, loppusijoitus kuitenkin aina on se ratkaiseva tekijä, lisää Vänttinen.

Kajaanissa 19.–21.8. pidetyissä 17- ja 16-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailuissa Vänttinen saavutti SM-hopeaa M17-sarjan 800 metrillä ja oli 400 metrin aidoissa viides.

– Jäin SM-kisojen 800 metrillä Rauman Urheilijoiden Roope Hyväriselle 77 sadasosaa, mutta saavutin oman henkilökohtaisen ennätykseni ajalla 1.56,88, Vänttinen iloitsee.

Tänään 17-vuotispäiviään viettävä Vänttinen jää perjantaista alkaen kolmen viikon tauolle ohjatuista treeneistä. Tauon jälkeen alkaa peruskuntokausi.

– Seuraavat kisat ovat sitten vuodenvaihteessa. Samalla siirryn kisaamaan 19-vuotiaiden sarjassa. Voin myös osallistua miesten sarjan kilpailuihin, Vänttinen kertoo.
– Pääosin ohjattuja treenejä pidetään Kuparivuoren kentällä Naantalissa 2–3 kertaa viikossa. Omatoimisia harjoituksia voi sen sijaan tehdä vaikka kotiolosuhteissa sekä lenkkeillen pururadoilla, jatkaa Vänttinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy