Hyvinvointihuone HEHKU välittää kokonaisvaltaista hyvää oloa

Naantalissa sijaitsevassa Hyvinvointihuone HEHKUssa tunteja pitävät naantalilaiset Terhi Kuosmanen (vas.) ja Susanna Valtonen, jotka tiivistävät joogan ja Shindon perustuvan itsensä kuuntelemisen opetteluun venytysten ja rentoutuksen myötä. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Naantalissa 24. syyskuuta avajaisiaan viettänyt Hyvinvointihuone HEHKU on mielen ja kehon hyvinvointiin erikoistunut yritys. Yrittäjänä HEHKUssa toimii naantalilainen Susanna Valtonen. Tunteja hänen kanssaan pitää niin ikään naantalilainen joogaohjaaja Terhi Kuosmanen.

Tuntitarjonnassa on Shindoa sekä erilaisia joogamuotoja, joilla kaikilla on päämääränä mielen ja kehon tasapaino.

– Venytyksiin perustuva Yin-jooga on laji, josta saadaan apua erityisesti selän ja lonkkien jumituksiin. Vida-jooga sen sijaan koostuu liikesarjoista, jossa on tuttuja asanoita Bikram ja lämpöjoogasta. Molemmat tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin aiemminkin joogaan tutustuneille. Kundaliinijooga taas pitää sisällään voimakkaita fyysisiä ja henkisiä harjoitteita, Kuosmanen ja Valtonen taustoittavat.

Japanilainen Shindo-hoito perustuu Valtosen ja Kuosmasen mukaan kehon meridiaaneihin eli energialinjoihin.

– Shindo ei ole joogalaji, mutta siinäkin keskitytään hengitykseen, rentoutumiseen ja venyttelyyn. Shindon on kehittänyt japanilainen entinen taitoluisteluvalmentaja Kazuko Kuratomi, joka kehitteli venyttelysarjan jalkahieronnassa käytetyistä hoitomenetelmistä, Kuosmanen sanoo.
– Myös Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se toimii hyvin Yin-joogan kaverina, sillä molemmat harjoitukset tehdään lattialla istuen. Joogaan verrattuna Shindo on kuitenkin vielä rennompaa, sillä nestekierron ja liikkuvuuden vilkastuttaminen tapahtuu perusvenytyksin sekä niitä tehostavin ja pehmentävin variaatioin, jatkaa Valtonen.

Hyvinvointihuone HEHKU on paikka, jossa paitsi Valtosen ja Kuosmasen Shindo- ja joogaryhmät kokoontuvat, ja jota on myös mahdollista vuokrata ulkopuolisille hyvinvointiryhmille.

– Tarkoituksena on jatkossa alkaa tarjota myös ravintovalmennusta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Lisäksi teemme mielellämme yhteistyötä muiden yritysten kanssa, Valtonen ideoi.
– Moniammatillisella yhteistyöllä voimme tarjota puitteet vaikka työhyvinvointi- tai polttariryhmillekin yhdistetyillä kauneus- ja hyvinvointikokonaisuuksilla, Valtonen lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy