Hyvä Huuto tukee naantalilaislasten liikuntaharrastusta

Naantalilaiset Mia Pöyhönen ja Toni Forsblom toteuttavat hyvän mielen Hyvä Huuto -hyväntekeväisyystapahtuman 1. lokakuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Naantalin Forsportin tiloissa sekä pihapiirissä järjestetään lauantaina 1. lokakuuta klo 10–16 Hyvä Huuto -hyväntekeväisyystapahtuma, josta kerätyt varat kohdistetaan lyhentämättömänä naantalilaiseen junioriurheiluun.

Naantalilaisten Mia Pöyhösen ja Toni Forsblomin ideoiman tapahtuman keskiössä on puolilta päivin alkava huutokauppa, johon on saatu yhteistyökumppaneiden kautta kerättyä huima määrä tuotteita huudettavaksi.

– Ajatus hyväntekeväisyystapahtumalle lähti jokaista lapsiperhettä koskevasta ongelmasta, joka nostaa lasten kynnystä osallistua seuratoimintaan. Lähes lajin kun lajin kustannukset ovat nimittäin aivan liian korkeat, he taustoittavat.

– Nyt mukana on jo lähemmäs 100 yhteistyökumppania. Kaikkia mukana olevia yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä yhdistää yhteinen halu tukea matalan kynnyksen junioriurheilua, he sanovat.

Tapahtuman tarkoituksena on Pöyhösen ja Forsblomin mukaan haastaa seurat pohtimaan keinoja harrastuskustannusten pienentämiseksi.

– Junnu-urheilun kustannukset ovat kohtuuttoman korkeat maanlaajuisesti, ei pelkästään Naantalissa. Emme halua siis mitenkään kritisoida paikallisseuroja, vaan positiivisella mielellä herättää keskustelua aiheesta, Forsblom toteaa.
– Kun kerätyt rahat on luovutettu junnuseuroille, tulemme seuraamaan, mitä varoilla on saatu aikaan lasten harrastusmahdollisuuksien parantamiseksi, Pöyhönen lisää.

Hyväntekeväisyyskeräykseen voi osallistua tapahtuma-aikana myös muun muassa paikallisseurojen järjestämiin leikkimielisiin kisoihin osallistumalla ja buffet-herkkuja nauttimalla. Ohjelmassa on lisäksi yllätysvieraita.

Forsport lahjoittaa keräykseen paitsi tuotteita myös 10 % koko tapahtumapäivän ostotuotoista. Lisäksi yritykset, joilla ei ole lahjoittaa tuotteita huutokaupattavaksi, ovat lähteneet mukaan parhaaksi katsomallaan rahasummalla.

– Lasten harrastusten tukeminen on tietysti iso asia, todellinen tulevaisuusinvestointi. Silti tapahtuman suosio yhteistyökumppaneiden keskuudessa on yllättänyt totaalisesti. Tapahtumasta on tulossa isompi kuin ikinä uskalsimme edes toivoa, iloitsevat Forsblom ja Pöyhönen.
– Hyvän mielen tapahtumalla haluamme muistuttaa, että lasten liikuntaharrastus ei saa olla liian totista tulosten tavoittelua, vaan liikunnan iloa. Riemu kuitenkin katoaa pian, kun harrastus täytyy valita kiinnostuksen sijaan kustannusten mukaan, he jatkavat.

Hyväntekeväisyystapahtuman järjestelyihin voi osallistua vielä Toni Forsblomiin yhteyttä ottamalla.

Katariina Mäkinen-Önsoy