Paraisten vanhan kunnantuvan käsityönäyttelyssä muistellaan Karita Joelssonia

Paraisten kotiseutupuku.

NÄYTTELY. Paraisten vanhalla kunnantuvalla on esillä paraislaisen käsityötaituri Karita Joelssonin (1939–2015) muistonäyttely 27. elokuuta asti. Käsityöopettajaksi alun perin Turussa opiskellut Joelsson opetti uransa aikana paitsi Ruotsin Vadstenassa ja Västeråsassa sekä Paraisilla Suomeen palattuaan vuonna 1963. Kouluttauduttuaan lisää hän toimi vuonna 1994 tapahtuneeseen elälöitymiseensä asti johtavana toimintaterapeuttina Turunmaan sairaalan psykiatrisessa yksikössä Paraisilla.

Käsityöläisyys ei ollut Joelssonille pelkkä ammatti, vaan enemmänkin elämäntapa. Joelsson oli paitsi tuottelias käsityöläinen, hän myös etsi jatkuvasti tietoa uusista tekniikoista ja omaksui ne nopeasti käytäntöön.

Katariina Mäkinen-Önsoy