Nousiaisten Valpperin koulu on vuoden kyläteko

Valpperin uuden kyläkoulun edustalle istutettiin tammi 12.10.2015 pidetyssä vihkiäisjuhlassa. Tässä lapioineen urakoivat Nousiaisten sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen (vas.), Valpperin koulun rehtori Pirjo Rantanen ja kunnanjohtaja Juhani Kylämäkilä. Kuva: Ragip Önsoy.

NOUSIAINEN. Varsinais-Suomen Kylät ry palkitsi Uudenkaupungin Pyhämaalla 20.8. järjestetyn Varsinais-Suomen kylätoimintapäivän yhteydessä Kemiönsaaren Taalintehtaan vuoden kyläksi 2016. Kunniamaininnan arvoiseksi kakkoseksi nousi Virttaa Loimaan Alastarolta. Toista vuotta peräkkäin päätettiin jakaa myös erityinen vuoden kyläteko -titteli, joka osoitettiin Nousiaisten Valpperiin.

Kyläteko-palkinnon perusteluissa tuotiin esille Valpperiin vuoden 2015 syyslukukaudeksi valmistunut uusi kyläkoulu. Upouuden koulun rakentamispäätös on näinä aikoina jo sinänsä kunnioitettavaa, mutta tämä projekti valmistui kunnan ja kylän hienon kumppanuuden tuloksena. Koulun rakennuskustannuksissa saatiin merkittävä säästö, kun päätettiin, että viereisen Valpperin urheilutalon tilat toimivat koulun liikuntatiloina. Kunta avusti kyläläisiä tilojen remontoinnissa. TSS