Tallitapahtuma valtaa Kaarinan Koriston tallin 3.7. alkaen

Eeva Lapin muuttovalmis lintukoto. Kuva: Satu Lehtopolku.

KAARINA. Vuoden 2014 Cafe Ruusukupin ja 2015 Kulttuurikukkulan Kesän jatkona Kaarinan Kulttuurikahdeksikko järjestää Tallitapahtuman heinäkuun ajaksi Koriston tallille.

Tapahtuman avajaisia vietetään sunnuntaina 3. heinäkuuta klo 16.

Eeva Lapin fantasiarivitalokoti tipusille. Kuva: Satu Lehtopolku.
Eeva Lapin fantasiarivitalokoti tipusille. Kuva: Satu Lehtopolku.

– Taide- ja ohjelmakokonaisuus sai Tallitapahtuma-nimensä siitä, kun tänä kesänä tapahtumapaikkana on Kaarina-Seuran ylläpitämä Koriston talli. Näyttely on avoinna sunnuntaista keskiviikkoon klo 13–18 ja torstaisin klo 13–20, eräs tapahtuman puuhahenkilöistä Satu Lehtopolku kertoo.

Esillä tapahtumassa on muun muassa Lena Holmströmin upeita sekatekniikka- ja skräppäystöitä, Walter Leun unenomaisia, merellisiä luontovalokuvia, Margareetta Mobergin installaatioita ja fantasiamaailmaa, joita edustavat esimerkiksi Kesäyön uni ja Roskasihvelirunot, Anneli Mannin, Eevan ja Margareettan yhteiset installaatiot Huokausten huone, Peikko- ja fantasiamaailmat, Akat maitolaiturilla, 4 vuodenaikaa sekä Pinja Lapin maalauksia.

– Mieheni Jarmo Lehtopolku on yhdessä Eeva Lapin kanssa askarrellut Tallitapahtumaan 16 hauskaa pönttöä kotipihan tinteille, siepoille ja pikkuvarpusille. Ne on varustettu muna-, mato- ja siemenvarastoilla sekä keinuilla. Ylivuokralaisella on sen sijaan pihapiiri pyykkinaruineen ja pensaineen, sanoo Lehtopolku.

– Kädentaitajillamme pää höyryää koko ajan uusia ideoita, joten paljon mielenkiintoista katsottavaa on vielä tulossa, Lehtopolku jatkaa.

Näyttelyn lisäksi kuutena iltana on ohjelmaa: runoja, laulua, soittoa, saaristolaispelimanni Risto Ruohosen tahdittamat saaristolaistanssit ja merellinen yhteislauluilta. Näyttely ja ohjelmaillat ovat maksuttomia. Cafe Ruusukuppi on auki tapahtumapäivinä.

Katariina Mäkinen-Önsoy