Siltalan pehtoori tarjoilee romantiikkaa ja väärinkäsityksiä Liedossa

Pehtoorin (Simo Reilimo) väärinkäsitys saa aikaan aikamoisen häslingin Liedon kesäteatterissa 21.6. alkaen esitettävässä Siltalan pehtoori -näytelmässä. Mukana myös muun muassa kapteeninrouva (Teresia Harri), kamreeri (Jukka Koskinen) sekä kamreerin lapsenlapset Viivi (Aada Maaniitty) ja Elsa (Vilma Paajanen). Kuva: Ragip Önsoy.

LIETO. Liedon Teatteriyhdistys ry:llä pyörähtää käyntiin kolmas kesä Liedon Vanhalinnan pihapiirissä, jossa saa ensi-iltansa Siltalan pehtoori -näytelmä tiistaina 21. kesäkuuta. Kesäteatterin esittämän näytelmäversioinnin on sovittanut Arto Seppälä Harald Selmer-Geethin aiheen pohjalta.

Näytelmän ohjaaja Kari Hiltunen kertoo työryhmän päätyneen klassikkotekstiin luettuaan useampia käsikirjoituksia Liedon kansalaisopistossa tammikuusta huhtikuuhun järjestetyllä teatterikurssilla.

– Tämä on seitsemäs ohjaustyöni Liedossa. Aiemmin olen tehnyt ohjauksia muun muassa Paimiossa ja Turun Nummenmäellä. Päätyöni teen Turun kaupunginteatterissa, joten kesäteatteri Liedossa on minulle mieluinen kesätyö. Tänne palaa aina oikein mielellään, sillä täällä on hyvä ohjata, ihmiset ovat mukavia ja tekemisen henki on omaa luokkaansa, kehuu Hiltunen.

Esityspaikkana Vanhalinnan Helka-areena on Hiltusen mukaan loistava.

– Miljöö on hyvä. Vapun jälkeen aloittamaamme ulkoharjoituskautta on tosin haitannut se, että lavasteet tulee pystyttää ja purkaa jokaisen harjoituskerran jälkeen, Hiltunen lisää.

Siltalan pehtoorin näyttelijäryhmä on kirjava kattaus niin konkareita kuin aloitteleviakin harrastajia.

– Produktiossa on kaiken kaikkiaan 12 näyttelijää, joista aivan uusia harrastajia on viisi eli ihan mukavasti on saatu uusia kasvoja mukaan. Muutama aiemmin Liedon Teatteriyhdistyksessä näytellyt tekee myös paluun tämän kesän näytelmän myötä, Hiltunen sanoo.

Uusiin harrastajiin lukeutuvat muun muassa lietolaiset Aada Maaniitty ja Vilma Paajanen, jotka esittävät näytelmässä kamreerin lapsenlapsia Viiviä ja Elsaa – kiusankappaleita, joiden tarkoituksena on lähinnä häiritä aikuisten toimia.

– Olemme harrastaneet teatteria kolme vuotta: ensimmäiset kaksi vuotta Liedon lasten ja nuorten näytelmäpiirissä ja nyt ensimmäistä vuotta Liedon Teatteriyhdistyksessä, tytöt kertovat.

Lilli Lindiä eli Siltalan kartanon omistavaa kapteeninrouvaa esittää Teresia Harri, pehtooria Simo Reilimo ja kamreeria Jukka Koskinen.

– Reilimo on esiintynyt Liedon teatterilavalla viimeksi yli 10 vuotta sitten. Harrin ja Koskisen kanssa sen sijaan olen työskennellyt muutaman kerran aikaisemminkin viime vuosien aikana, ohjaaja toteaa.

Esityskausi: 21.6.–15.7.2016

Katariina Mäkinen-Önsoy