Ohitustie muuttuu Turun kehätieksi

LIIKENNE. Turun kaupungin ympäristötoimiala on päättänyt muuttaa Kantatie 40 nimen ELY-keskuksen esityksen mukaisesti Ohitustiestä Turun kehätieksi. Myös Lieto, Kaarina ja Raisio sekä Turun nimistötoimikunta ovat kannattaneet nimen muuttamista.

ELY-keskus perusteli esitystään kehäväylän nimen yhtenäisyydellä koko seudulla ja sen vertautuvuudella pääkaupunkiseudun kehäväyliin. Toiseksi seudun edunvalvonnassa Turun kehätie on edunvalvonnan toinen kärkihanke Tunnin junan ohella. On luonnollista, että kehätie löytyy nimenä myös kartta-aineistosta. Kolmanneksi Ohitustie on ollut nimenä hieman harhaanjohtava. Väylä ei nykyisessä kaupunkirakenteessa varsinaisesti ohita mitään.

Ohitustien muuttaminen Turun kehätieksi ei vaikuta osoitetietoihin. Nimi ei ole käytössä osoitenimenä.

TSS