KAARINA. Kaarinassa Ahkionkadulle rakentuneessa uudistalossa Rengastien Loistossa vietettiin keskiviikkona 25. toukokuuta Liedon Lihakaupan avajaisia. Kun ovet avattiin aamukymmeneltä, oli jonossa jo toistasataa ihmistä. Avajaispuheen piti Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta:
– Kaarina kaipaa erityisliikkeitä ja varsinkin tähän keskustan lähelle ne ovat erittäin tervetulleita. Kaupan nimi on vähän siinä ja siinä, mutta onhan meillä jo Naantalin Aurinkoinen, Liedon Säästöpankki ja Turun Vaihtoautokin, Virta vitsailee.
Erityisesti hän kiittelee lihakaupan sijaintia.
– Kun saadaan saaristoon matkaavat ihmiset pysähtymään tähän, niin he varmasti käyttävät myös muita Kaarinan palveluita, hän uskoo.
Virran lisäksi avajaisissa vieraili myös Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela. Liedon Lihakauppa onkin merkittävä työllistäjä molemmille kunnille. Yhteensä lihakaupan myymälöissä ja tehtaalla työskentelee nyt 30 ihmistä.
Lihakaupan omistavat Outi ja Tommi Salminen Aurasta sekä Kalle Partanen Liedosta. Liedon Lihakaupalle sydämenasioita ovat tuoreus, laatu ja asiakkaiden arvostama hyväntuulinen asiakaspalvelu. ”Tehdään niin hyvin kuin ikinä pystytään, ellei vähän paremminkin” on Liedon Lihakaupan väen motto.
Liedon Lihakauppa avattiin Liedossa 2009.
– Olemme Tommin kanssa olleet liha-alalla koko työikämme ja oma lihakauppa on ollut Tommin unelma, kertoo Outi Salminen.
Ja hyvin on mennyt.
– Liedon Lihakauppa on ollut menestys. Erityisen toimivaa on ollut se, että myymälä ja tehdas ovat vierekkäin. Kaarinankin myymälään on Liedon tehtaalta vain 15 kilometrin matka, Tommi Salminen kommentoi.
Kaarinassa he ihastuivat ennen kaikkea uuteen liiketilaan ja sen hyvään sijaintiin.
– Koimme tämän paikan todella hyväksi. Meillä on käynyt paljon kaarinalaisia asiakkaita ja Kaarinassa ei ole ollut omaa lihakauppaa. Lisäksi tämä sijainti palvelee hyvin saaristolaisia ja paimiolaisia. Tehtaalla oli kapasiteettia laajentaa, joten tämä tuntui hyvältä ratkaisulta, Tommi Salminen perustelee.
Myös Kalle Partanen on silminnähden iloinen avajaishumusta.
– Hyvältä tuntuu. On tässä ollut aika työntäyteistä aikaa, joten kivaa, kun ovet ovat nyt auki, kommentoi Partanen.
Aluksi liike on auki maanantaista lauantaihin.
– Mutta jos painetta tulee kesää kohden, niin otamme myös sunnuntait myyntipäiviksi, Outi Salminen sanoo.
Avajaiskansalle tarjottiin pihalla Liedon Lihakaupan eniten myytyä tuotetta: Jethron jämäkkää, eli sopivan chilistä grillimakkaraa, joka on suunniteltu myyntimies Jethro Rostedtin maun mukaan. Toisena maistiaismakkarana oli perinteisempi Pikku-Kalle. Lähes kaikki tuotteet tehdään kotimaisesta lihasta Liedon omalla makkaratehtaalla. Osa lihasta tulee Kallen veljeltä Jouni Partaselta Liedosta ja muutkin lihat mahdollisimman läheltä.
Liedon Lihakauppa saa ensimmäiset naapurinsa 3. kesäkuuta, kun Rengastien Loistoon avataan Lastentavaratori Seesam, joka sulkee ovensa Kaarinan Krossilla huomenna lauantaina.
Janica Vilen