Raision Pinskujen kierrätyskujalla tehtiin löytöjä – loput tavarat lahjoitetaan Kameruniin

Lämmin kierrätyskirppisilta houkutteli kävijöitä Raision Pinskujen kerhotilan edustalle. Kuva: Raision Pioneerit ry.

RAISIO. Raision Pinskujen tiistaina 24. toukokuuta kerhotilansa edustalla Lumparlankadulla järjestämässä kierrätyskirppiksessä tavarat vaihtoivat kätevästi omistajaa.

Kierrätyskirppis järjestettiin Raision Pinskujen toimesta jo toista kertaa tuo tullessasi, vie mennessäsi -ajatuksella. Näissä tapahtumissa ei siis rahaa käsitellä, Raision Pioneerit ry:n toiminnanjohtaja Sanni Karlström kertoo.

Vihreä lippu -projektista alun perin kehittynyt kierrätyskirppisidea on saanut hyvän vastaanoton Raisiossa.

Lämpimänä tiistai-iltana tapahtumassa oli arviolta 50–60 kävijää, suurimmalta osin lapsiperheitä, mikä on upea saavutus. Pinskujen ekokassit täyttyivätkin useammalla vanhasta uudesta tavarasta. Se on iloista katsottavaa, kun toiselle tarpeeton on toiselle aarre, Karlström lisää.

Löytöjen teon lomassa kävijät nauttivat aurinkoisesta ilmasta ja vegaanisesta tarjoilusta. Osallistujilla oli mahdollisuus lahjoittaa jäljelle jääneet vaatteet Afrikan Kameruniin suunnattuun keräykseen.

Ideana siis on, että kaikille kierrätettäville vaatteille ja tavaroille löytyy siis lopulta joku tarvitseva, iloitsee Karlström.

Kamerunin keräykseen saatiin tämänkertaisen tapahtuman myötä yhteensä kahdeksan jätesäkillistä vaatetta ja tavaraa.

Helmikuussa järjestetystä ensimmäisestä kierrätyskirppiksestä keräsimme seitsemän jätesäkillistä lasten vaatteita ja leluja sekä hyötytavaraa. Näyttää siltä, että tilausta olisi vielä ainakin syksyiselle kierrätyskirppistapahtumalle, Karlström sanoo.
– Seuraava kontti Afrikkaan lähtee ensi keväänä, joten keräykseen ehtii vielä osallistua, jatkaa Karlström.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kuvat: Raision Pioneerit ry.