Raision Alppiruusupuisto kukkii jo

Kuvaaja Auli-Maarit Meriläinen.

RAISIO. Raision lukionmäellä on taas pian satumetsä, sillä alppiruusupuisto aloittelee kukintaansa. Kukinta kestää pari viikkoa.

Alppiruusupuisto on raisiolaisten itsensä istuttama talkoilla vuosina 1999, 2008 ja 2016. Puiston ns. vanhan osan kukinta ei tänä vuonna ole ihan yhtä runsas kuin tavallisesti, mutta lumoava silti. Uudessa, toukokuussa 2016 istutetussa osassa löytyy myös paljon uutta ihailtavaa.

Alppiruusupuistossa on nyt yli 1000 alppiruusua ja yli 90 eri lajiketta. Kokojen ja värien kirjo on melkoinen ja puistoelämys suositeltava.

Alppiruusupuisto sijaitsee Kirkkoväärtinkujan päässä ja sinne on opaskyltti Raisiontien ja Kirkkoväärtinkujan risteyksen tuntumassa. Risteyksestä on matkaa puistoon noin puoli kilometriä. Autolla liikkuvat voivat pysäköidä sen lukion sorakentälle. Puiston läpi kulkee kevyenliikenteen reittejä, joiden varsilla on useita penkkejä levähtämistä varten.