Scorpions saapuu Rockin’ Kaarina -festivaalille

Saksalainen Scorpions sekä useat muut ulkomaiset ja kotimaiset kovat hardrock- ja heavymetalliyhtyeet saavat konsertoida heinäkuun lopulla upeissa maisemissa Kaarinan Hovirinnan rannassa, jossa lava rakennetaan aivan meren tuntumaan. Kuva: Scorpions.

KAARINA. Saksalainen rocklegenda Scorpions saapuu perjantaina 29. heinäkuuta Kaarinan Hovirinnan rannalla järjestettävälle Rockin’ Kaarina -festivaalille. Lauantaina 30. heinäkuuta bändi nähdään sen sijaan Nilsiän Tahkovuorella Rockin’ Tahko -festivaalilla. Scorpionsin lisäksi molempien tapahtumien lavalle nousee useita muita artisteja ja yhtyeitä, kuten Jorn, Eclipse ja Peer Günt sekä muita myöhemmin julkistettavia nimiä.

Konserttien tiedotuksesta vastaavan Visual Median sisältöjohtaja Tomi Lindblomin mukaan luvassa ovat siis todelliset hardrockin ja heavymetallin suurjuhlat.

– Hovirinnan ranta on tullut kesäkuisen Saaristo Openin myötä tutuksi festivaalipaikaksi. Merellisyys sai festivaalin tuottajana toimivan Eastway Liven kiinnostumaan paikasta. Jos Turulla on Ruisrock, Kaarinalla voisi jatkossakin olla Rockin’ Kaarina Saaristo Openin lisäksi, Lindblom toteaa.
– Konsertin tuomiselle Kaarinaan on taustalla paitsi uusien liiketoimintojen kehittäminen, myös heinäkuinen piristysruiske kaupungin tapahtumatarjontaan, lisää Lindblom.

Scorpionsin lisäksi Rockin’ Kaarina ja Tahko tapahtumissa esiintyy esimerkiksi norjalainen Jorn, ruotsalainen Eclipse sekä 40-vuotisjuhlaansa viettävä kotimainen Peer Günt.

– Konsertteihin haettiin sellaisia esiintyjiä, joista suomalaiset perinteisesti tykkäävät. Scorpions, joka on muuten ahkera Suomen kävijä, on kiertänyt väsymättömästi rock-lavoja 50 vuoden ajan, Lindblom kertoo.
– Kun kysymyksessä ei ole pelkästään nuorisolle suunnattu festivaali, konserttilippuja myydään tasaisesti vielä hieman ennen tapahtumaa, kun konserttikävijät tietävät tarkemmin kesälomakuukautensa sekä muut suunnitelmansa, Lindblom jatkaa.

Lindblomin yritys on mukana vuosittain useiden sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien musiikkitapahtumien järjestelyissä. Eastway Oy ja Menolippu Oy ovat vain muutamia esimerkkejä yhtiöistä, joiden tiedotustehtäviä Lindblom on viime vuosien aikana hoitanut.

– Eastwayn kautta saatiin muun muassa myös kesällä valmistuvalle Seinäjoen uudelle jalkapallo- ja tapahtumastadionille ensimmäinen konsertti 16.7. Siellä esiintyy texasilainen ZZ Top, Lindblom sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy