Raisiossa testataan perheneuvolaseteliä

RAISIO. Raision äitiysneuvolassa jaetaan jatkossa vanhemmille ”palveluseteleitä”, joilla tulevat vanhemmat voivat käyttää perheneuvolan palveluja parisuhteen vahvistamiseksi ja koko perheen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Perheneuvolasetelillä voi tilata perheneuvolasta yksilöllisesti räätälöidyn käynnin, jossa voidaan pohtia esimerkiksi vauvan syntymään liittyviä kysymyksiä, keskustella uusperheeseen syntyvästä vauvasta tai pohtia parisuhdetta tai vaikka sen seksuaalisuutta.

Perheneuvolasetelit korvaavat aiemmin perheneuvolassa järjestetyt parisuhdeillat, joiden osallistujamäärä jäi pieneksi. Toivottavasti mahdollisimman moni yhteistä pohtimista tai keskustelua kaipaava vanhempi tarttuu tähän mahdollisuuteen, kommentoivat sosiaalityöntekijät Katja Kurjenrauma ja Riikka Koskela.

Perheneuvolaseteli oikeuttaa yhteen käyntiin, mutta jatkokäyntejä järjestetään tarvittaessa.