Pyhän Katariinan kirkossa keskustellaan rauhasta

SEURAKUNTA. Pyhän Katariinan kirkon ovet aukeavat perjantaina 22. huhtikuuta keskustelulle rauhasta ja Syyriasta, kun kevään viimeinen Valoa yössä -ilta kokoaa ihmisiä yhteen teemalla ”Vahvista ääni toisen maailman”. Kirkon eteisessä on tarjolla ennen tilaisuuden alkua klo 17.30 keväisesti simaa ja munkkeja.

Illan otsikko viittaa keskitysleirillä kuolleen saksalaispastori Dietrich Bonhoefferin tunnettuun virteen, jossa pyydetään: ”Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman.”

Rauhaa ja rauhan rakentamista lähestytään illan aikana monesta näkökulmasta. Puheenvuoron saa Assil Awdishoun, joka kertoo elämästään Pohjois-Irakin ja Syyrian rajalla ja tiestään Suomeen.

Syyriassa paljon aikaa viettänyt psykoterapeutti ja pastori Liisa Auruksenaho kertoo, millaiselta elämä katastrofialueilla vaikuttaa suomalaisen silmin.

Politiikan ja kansainvälisen yhteisön rauhan prosessien näkökulmasta puhuu kansanedustaja Ilkka Kanerva, joka toimii merkittävissä tehtävissä mm. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJissä.

Illan aikana pohditaan muun muassa, mikä on Suomen ja suomalaisten tehtävä rauhantyössä. Lisäksi nautitaan musiikista, jota esittää Katariinanseurakunnan kanttori Markku Lautjärvi.

Illan päätteeksi luvassa on myös kysymyksiä ja keskustelua. Illan emäntänä toimii pastori Anna Hälli Katariinanseurakunnasta ja isäntänä rehtori Tapani Rantala Turun kristilliseltä opistolta.

Tilaisuuden järjestää Turun Katariinanseurakunnan Valoa yössä –työryhmä.

Anna Hälli