Disco dancen SM-kisat Lietohallissa lauantaina

TANSSI. Turku Disco & Show Dancers ry ja sen alaisuudessa toimiva tanssikoulu Studio Dance Effect saavat nyt jo toisen kerran kunnian järjestää Disco Dancen ja Disco freestylen SM- sekä IKM-kisat yhteistyössä Finnish Dance Organization ry:n kanssa. Kokopäiväinen tapahtuma järjestetään Lietohallissa lauantaina 23. huhtikuuta. Kisoihin osallistuu arvion mukaan 300 kilpailijaa soolo-, duo-, pienryhmä- ja muodostelmasarjoissa.

Disco Dance on viime vuosina kehittynyt hyvin fyysiseksi ja haastavaksi urheilulajiksi, jossa vaaditaan nopeutta, voimaa ja notkeutta. Tänä päivänä vähintään 140 bpm tempoiseen musiikkiin tanssittava Disco Dance muistuttaa tanssin, voimistelun ja aerobicin sekoitusta. Disco freestyle eroaa Disco Dancesta siinä, että Freestylessa akselin yli menevät akrobaattiset liikkeet ovat sallittuja, ja jopa olennainen osa tanssia.

Disco Dance -lajien oleellinen osa on erittäin näyttävät kilpailuasut. Kilpailuasut ja kokonaisuus ovat osa tuomareiden arvostelua. Näyttävyys, nopeus ja tekninen toteutus takaavat katsojallekin upean kokemuksen.

Suomalaiset discotanssijat ovat vuosien mittaan menestyneet hyvin kansainvälisissä kisoissa. Tuorein tanssikoulumme tanssijoiden saavutus on SDE Dream Teamin (aikuisten pienryhmän) Pohjoismaiden mestaruuden voitto Nordic Open -kilpailussa joulukuussa 2015 Örebrossa, Ruotsissa.

Disco dance on nopeasti kasvava tanssin laji. Harrastajamäärät ovat olleet kasvussa jo muutamien vuosien ajan.