Naantali GF 2016 -hyväntekeväisyyskonsertti tuo kitaristit lavalle

Rustmill on Naantalin lukiota käyvien Milko Mannerin (vas.), Emil Lohikosken ja Mikael Sukoisen bändi. Kuva: Ragip Önsoy.

Laajan musiikkikattauksen tarjoavassa tapahtumassa esiintyy Naantalin musiikkiopiston opiskelijoita sekä yhtyeet Rustmill, U 15 ja Sun City Bluesbreakers.

MUSIIKKI. Lauantaina 2.4. kello 17 Naantalin Kristoffer-salissa saadaan nauttia uudenlaisesta hyväntekeväisyystapahtumasta, jossa soi kitaramusiikki non-stoppina kolmen tunnin ajan. Konsertissa kuullaan niin kitaravirtuooseja kuin aloittelevia muusikonalkujakin sekä Naantalin musiikkiopiston klassisen kitaransoiton opiskelijoita.

– Alkuun soivat musiikkiopiston opiskelijoiden akustiset kitarat. Sitten ilta jatkuu kolmen Naantalin lukiota käyvän nuoren miehen eli Rustmillin tahdeissa. Seuraavaksi lavan valtaavat vanhaa bluesia soittava yhtyeeni Sun City Bluesbreakers ja U 15 (alkup. Uudenmaankatu 15). Vuonna 1969 perustetun yhtyeen nimi on peräisin Olli Pellikan, Kari Purssilan, Harri Niemisen ja Bjarne Anderssonin vetämän Nuorison tiedotuskeskuksen osoitteesta Turun Uudenmaankadulla, eräs tapahtuman puuhaajista Harri Laakso sanoo.
– Nuorimmille ja herkempikorvaisille kuuntelijoille suosittelemme kuulosuojaimia, sillä kitaroista lähtee kyllä ääntä. Tapahtuma toteutetaan ulkoilmakonsertin tapaan sisätiloissa eli liikkuminen ja tanssiminen on enemmän kuin suotavaa, Laakso jatkaa.

Treenikämpillä kaipaillaan esiintymislavoja

Rustmill on naantalilaisten Emil Lohikosken, 19, Mikael Sukoisen, 20, ja Milko Mannerin, 19, bändi, jonka treenikämppä sijaitsee lukion ja Maijamäen yläkoulun välisissä tiloissa.

– Jokainen meistä hallitsee yleisimpien bändisoittimien soiton. Olemme kaikki innokkaita kitaristeja, joten pelkillä kitaroilla toteutettava keikkakin sopii meille oikein hyvin, nuoret miehet kertovat.
– Useimmilla keikoilla meillä on mukana Aleksi Paavola rumpuja kurittamassa, he lisäävät.

Kristoffer-sali on tullut Rustmillin jäsenille hyvin tutuksi.

– Tämä on meidän viides keikka siellä Rustmillinä. Se on hyvä ja siisti lava, jossa on toimiva akustiikka, Manner kommentoi.
– Yleisesti nuorten bändien on tänä päivänä vaikea päästä esiintymään ja näyttämään taitojaan, toteaa Sukoinen.
– Olemme tyytyväisiä muihinkin Harri Laaksoon tutustumisen myötä tarjoutuneisiin soittomahdollisuuksiin, joista Naantali Guitar Festival on järjestyksessään kolmas, Lohikoski kiittelee.

Tuotto lasten ja nuorten hyväksi

Lauantaisen konsertin lipputuloista ja puffetista sekä sunnuntaisesta 3.4. Lastenvaate- ja tavarakirpputorista saadut tuotot tapahtuman järjestäjä eli Mannerheimin Lastensuojeluliiton Naantalin paikallisyhdistys ohjaa lasten omiin juhliin uudenvuodenaattona 31.12.2016.

Tapahtuman suunnittelu alkoi MLL:n Naantalin paikallisyhdistyksen Kirsi Viron mukaan viime kesänä, kun Harri Laakso otti yhteyttä kysyäkseen yhdistyksen yhteistyöhalukkuutta konsertin järjestämisessä.

– Idea jalostui yhdistyksessämme hyväntekeväisyyskonsertiksi ja kitarat tulivat mukaan kuvioon taas Laakson kautta, Viro sanoo.
– Haaveenamme olisi tehdä Naantali Guitar Festivalista perinne, kun sillä on jo niin hyvä nimikin, pohtii Viro konserttitapahtuman tulevaisuutta.

Katariina Mäkinen-Önsoy