Monikulttuurinen sunnuntai Varissuon kirkossa

SEURAKUNTA. Varissuon kirkon monikulttuurisuuden sunnuntaissa 13. maaliskuuta on luvassa temppurataa ja soitinten rakennusta, yhdessä ateriointia, suuria kertomuksia ja päälle päätteeksi Maailmojen messu.

Katariinanseurakunnan väki toivottaa tervetulleiksi rakentamaan seurakuntaa, joka voisi olla erilaisista taustoista tulevien ihmisten yhteinen koti.

Päivä Varissuon kirkolla alkaa tulokahveilla ja terveisillä arkkihiippakunnasta klo 13.30. Kaksi työpajaa vievät aikuisia päivän mittaan kohtaamaan monikulttuurisuutta. Anna-Maaria Varonen ohjaa Deep talk –menetelmällä yhteisten suurten kertomusten ääreen klo 14-14.45. Saara Markkulan työpajassa ”Maailmojen messu – maailmat kohtaavat” kysytään, miten kohtaamme muualta tulevia ja autamme heitä. Kolmen vartin työpaja alkaa klo 15.

Seurakunnan lastenohjaajien luotsaamassa lasten työpajassa askarrellaan rytmisoittimia ja temppuillaan temppuradalla klo 14–15.45.

Keittopäivällistä syödään yhdessä klo 16 ja sen jälkeen Varissuon kirkossa alkaa Maailmojen messu klo 17. Lapset pääsevät soittamaan työpajassa askartelemiaan rytmisoittimia. Messussa opetellaan lauluja englanniksi ja swahiliksi – lauluja on muun muassa Skotlannista, Tansaniasta ja Senegalin luterilaisen kirkon virsikirjasta. Kulttuurit kohtaavat.

Monikulttuurisuuden sunnuntain työkielenä on suomi, koska se on ainoa kieli, jota suurin osa maailman eri kolkista Varissuon alueelle muuttaneista ihmisistä osaa edes vähän.